Sevilla rolt Granada op en doet goede zaak in Europese strijd

Timothy Collard

Sevilla heeft zondagavond een prima zaak gedaan met het oog op een Europees ticket voor volgend seizoen. Het won eenvoudig van Granada en blijft zo vijfde in de stand.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht in de aanvangsfase van de wedstrijd. Noch Sevilla, noch Granada leek meteen een doorbraak te kunnen forceren, maar op het kwartier staken de bezoekers een handje toe.

Mainz verschalkte zijn eigen doelman en zo stond het plots 1-0. Granada probeerde daar iets tegenover te zetten, maar keek bij de rust nog steeds tegen een nipte achterstand aan.

Gameiro maakt wedstrijd dood

Na de pauze achtte Kevin Gameiro zijn moment gekomen. De Fransman verdubbelde de voorsprong voor Sevilla en zette niet veel later M’Bia op weg naar de 3-0. Twintig minuten voor tijd mochten de boeken helemaal dicht voor de bezoekers: Vitolo zorgde voor doelpunt nummer vier namens de thuisploeg.