Tito Vilanova nam afscheid met emotionele brief

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Tito Vilanova nam afscheid met emotionele brief
Foto: © SC

De voetbalwereld is in rouw na het overlijden van Tito Vilanova. De ex- trainer van Barcelona moest vorig jaar al afscheid nemen om zich te concentreren op zijn strijd tegen kanker en deed dat met een emotionele afscheidsbrief.

In de brief bedankte Vilanova de volledige Barça-familie en de voetbalwereld in het algemeen voor de steun en de mooie momenten. Hij wenste zijn opvolger ook veel succes. Hieronder vindt u enkele fragmenten uit de brief.

“Door de behandelingen die ik vanaf nu moet ondergaan kan ik mij volgens de dokters niet meer honderd procent kan concentreren op de job als hoofdcoach, maar ik zal de club van zeer dichtbij blijven volgen en ik zal blijven werken voor de club waar ik zoveel van houd.”

Over zijn strijd tegen kanker

“Ik weet dat ik deze wedstrijd niet alleen speel, ik maak deel uit van een solidaire club die mij zal helpen vooruit te komen in dit lange proces, zoals ze dit tot nog toe gedaan heeft.”

Woorden van dank en van hoop

“Ook jullie, socios en supporters van Barça wil ik vanuit de grond van mijn hart bedanken voor jullie steun en respect, niet alleen nu, maar ook de voorbije maanden. Ik kan jullie zeggen dat ik rustig en sterk ben en dat ik deze nieuwe fase in mijn ziekte aanga met het volste vertrouwen dat alles goed zal gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties