Courtois: "Ik moet eigenlijk weinig ballen pakken bij Atlético"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Courtois: "Ik moet eigenlijk weinig ballen pakken bij Atlético"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois is op goede weg om zich onsterfelijk te maken bij Atlético Madrid. De hoofdstedelingen zijn immers op weg naar de titel in La Liga en daar heeft de Rode Duivel een groot aandeel in.

In de vooravond staat Atlético Madrid echter voor de altijd moeilijke verplaatsing naar Mestalla. Ook Thibaut Courtois beseft dat het geen avondwandeling zal worden in Valencia. "Het zal een zware wedstrijd worden", aldus de doelman op het televisiekanaal van los Colchoneros. "We moeten de partij aanpakken als een finale om zonder kleurscheuren weg te komen uit Valencia. Dat moeten we eigenlijk de resterende vier wedstrijden doen, hoor. En de belangrijkste volgt dus vanavond."

"Al hebben we misschien het voordeel dat we twee dagen extra rust kregen", gaat Courtois verder. "Valencia speelde donderdag pas in de Europa League, terwijl wij dinsdag al aan de bak moesten. Atlético is bovendien in vorm, alle spelers staan nog scherp en kunnen het gaspedaal extra induwen als het nodig is."

Resterende wedstrijden aanpakken als finales

Courtois verdient stilaan een standbeeld in Madrid. Het aandeel van de Rode Duivel in die leidersplaats van Atlético is immers enorm groot. "Ik vind het dan ook leuk om de minst gepasseerde doelman van Spanje te zijn, maar dat is eigenlijk de verdienste van het volledige team. Eigenlijk moet ik weinig ballen pakken, maar ik probeer mijn werk te doen. De Trofeo Zamora? Dat zou leuk zijn, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties