Feyenoord zeker van tweede plaats, PSV maakt nog kans op Europees voetbal

Mattias Verhaeghe
| 0 reacties
Feyenoord zeker van tweede plaats, PSV maakt nog kans op Europees voetbal
Foto: © Photonews

Feyenoord won overtuigend met 5-1 van SC Cambuur. Met deze zege verzekerden de Rotterdammers zich van de tweede plaats in de competitie. Eerste achtervolger Twente won ook. PSV maakt nog kans op Europees voetbal.

Feyenoord kwam nooit in de problemen tegen Cambuur. De eerredder van Cambuur kwam er pas in de negentigste minuut. Daardoor heeft Feyenoord definitief de tweede plaats beet en mag het zich opmaken voor de voorrondes Champions League volgend seizoen. Het is van het seizoen 2002-2003 geleden dat de Rotterdammers nog eens aan het kampioenenbal deelnamen.

Drie ploegen, één ticket

Feyenoord deed dus een goede zaak door te winnen, want ook eerste achtervolger Twente won met duidelijke 2-5-cijfers bij NEC. Twente wordt daardoor verwezen naar de Europa League. Vitesse, Heerenveen en PSV strijden nog om het laatste Europees ticket. Zowel Heerenveen als PSV wonnen hun wedstrijd, Vitesse speelde gelijk. Daardoor komt PSV op een punt van de andere twee, die elk 54 punten hebben. PSV dreigt zo zonder Europees ticket te vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties