Schouterden blikt vooruit op eindronde: "OH Leuven zal verschieten"

Schouterden blikt vooruit op eindronde: "OH Leuven zal verschieten"
Foto: © Photonews

KAS Eupen krijgt de komende weken een herkansing in de eindronde om promotie naar eerste nationale. De Oostkantonners strandden afgelopen zondag in het Kuipje van KVC Westerlo. "De eerste twee wedstrijden zullen doorslaggevend zijn", bevestigt Nils Schouterden.

Door Cédric De Volder

KAS Eupen likt nog steeds haar wonden na 'de teloorgang in Westerlo'. De Oostkantonners hadden in het Westelse Kuipje immers genoeg aan een overwinning om de poort naar de Jupiler Pro League open te beuken. Het mocht echter niet zijn. Voetbalkrant.com ging dan maar met een doosje aspirientjes op bezoek bij Nils Schouterden.

"Ik moet toegeven dat ik het lastig heb om de nederlaag te plaatsen", blikt Schouterden nog eens terug op de verliespartij bij de Kemphanen. "Zondag kon ik het accepteren, maar ik besef ondertussen maar al te goed dat we een uitstekende kans hebben laten schieten. De kleedkamer gaat er dan weer wel goed mee om. Nu ja, we krijgen een herkansing in de eindronde."

Als je eerste twee wedstrijden niet goed doorkomt, mag je al inpakken

Eupen start zondag met een tripje richting Sint-Truiden. "Dat vind ik toch een beetje vreemd", gaat de flankaanvaller verder. "We grepen nipt naast de titel en worden dan bij wijze van spreken gestraft. We beginnen niet alleen buitenshuis, maar moeten ook de laatste wedstrijd op verplaatsing afwerken. Waar de sleutel van deze eindronde ligt? Als je de eerste twee wedstrijden niet goed doorkomt, mag je al inpakken." (lacht)

"Ik beschouw Eupen ook deze keer niet als favoriet", besluit Schouterden. "OH Leuven moet de eindronde absoluut winnen, hé. Al denk ik dat die gasten zullen verschieten van het niveau van de tegenstanders. Al loopt het toch gesmeerd onder Ivan Leko. Ook in play-off 3 vond ik OHL overtuigend voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties