Transfergeruchten van de Dag: 06/05

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 06/05
Foto: © Photonews

Het seizoen zit in volle ontknoping en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn al druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

En we beginnen in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De Kerels zouden immers denken aan Johan Walem als opvolger van Hein Vanhaezebrouck. De voormalige smaakmaker van de Rode Duivel is tegenwoordig aan de slag als coach van Jong België, maar maakte er de voorbije maanden geen geheim van dat hij opnieuw op het hoogste niveau aan de slag wil.

Kenny Steppe kreeg de voorbije weken zijn kans tussen de palen bij Waasland-Beveren. De doelman wordt echter geblokkeerd door Colin Coosemans. "Ik heb nog een jaar contract", liet hij eerder optekenen tegenover onze redactie. "Maar het is niet mijn bedoeling om wederom een seizoen als het deze mee te maken."

En wat zijn de plannen van Jim Larsen? De verdediger begon het seizoen in de lappenmand, maar maakte vervolgens nooit een kans om een basisplaats te verwerven op Olympia. De kans is dan ook groot dat Club de Deen laat gaan. Een terugkeer naar zijn thuisland lijkt momenteel de meest voor de hand liggende optie.

Ondertussen blijft Eindhoven in de ban van de toekomst van Zakaria Bakkali. De Rode Duivel heeft nog een contract tot eind volgend seizoen, maar PSV wil de overeenkomst nu al openbreken. De entourage van Bakkali hield al die tijd de boot af, maar gaat normaal gezien vrijdag opnieuw rond de tafel zitten met de Lampenclub.

Ondertussen is Michy Batshuayi bezig aan zijn laatste weken bij Standard. De aanvaller liet na de Ebbenhouten Schoen immers uitschijnen dat hij klaar is voor de stap naar het buitenland. Tottenham Hotspur en SL Benfica toonden al concrete interesse, maar er liggen ongetwijfeld nog een paar clubs op vinkenslag.

In Engeland maakt Manchester United dan weer werk van de toekomst. De Engelse recordkampioen werd al met heel wat spelers in verbandgebracht, maar zou nu toch aan het onderhandelen zijn met eentje daarvan: Marco Reus. Het goudhaantje van Borussia Dortmund zou de eerste grote transfer van The Mancunians moeten worden.

FC Barcelona en Chelsea zouden het dan weer eens zijn over een transfer van David Luiz. De Braziliaan zou na het WK de overstap maken naar de Catalaanse topclub, al is het wachten op officiële bevestiging. Mocht Barça naast Luiz grijpen, dan komt Daniel Agger (Liverpool) nadrukkelijk in beeld als defensieve versterking.

Chelsea lijkt ook afscheid te gaan nemen van John Obi Mikel. De Nigeriaan is allesbehalve een vaste waarde op Stamford Bridge en lijkt zijn carrière verder te zetten bij Internazionale.

Everton en Arsenal trekken hevig aan de mouw van Wilfried Bony. De 21-voudig Ivoriaans international heeft de geruchten echter zelf de kop ingedrukt. Bony maakte dit seizoen het mooie weer bij Swansea City en wil dat ook de komende jaren doen. "Ik ben gelukkig in Wales", aldus de aanvaller. "Ik zie dan ook niet in dat ik nu al een nieuwe stap moet maken."

Atlético Madrid zou Tottenham Hotspur dan weer willen verlossen van Roberto Soldado. De Spaanse spits kon geen potten breken op White Hart Lane, en lijkt de Premier League na amper één seizoen alweer de rug toe te keren.

VfB Stuttgart heeft een aanwinst voor volgend seizoen te strikken. De Duitse topklasser heeft zich verzekerd van de diensten van Florian Klein. De 27-jarige verdediger speelde de voorbije seizoenen in zijn thuisland bij Red Bull Salzburg, maar mag het nu ook in een topcompetitie proberen.

Clarence Seedorf heeft dan weer zijn oog laten vallen op een ander oudje. De Nederlander - tot nader order nog steeds de coach van AC Milan - heeft de naam van Kolo Touré op het verlanglijstje geschreven. Touré staat momenteel nog onder contract bij Liverpool, maar komt daar niet meer elk weekend aan spelen toe. De Ivoriaan heeft wellicht zelf ook wel zin in een Italiaans avontuur.

Juventus informeerde bij Liverpool naar de voorwaarden van Luis Suarez. The Reds verwezen de vraag van de Oude Dame echter rechtstreeks naar de prullenmand. Ook in het tussenseizoen bewoog Real Madrid al hemel en aarde om de Uruguayaan naar Spanje te halen, maar blijkbaar is zelfs de Koninklijke niet opgewassen tegen de koppigheid van Liverpool.

Thomas Müller denkt er dan weer niet aan om Bayern München te verlaten. De Duitser wordt namelijk nadrukkelijk in de richting van Manchester United geschreven. "Ik weet ook niet wie zo'n gerucht heeft gelanceerd", liet de aanvaller nog weten. "Maar mijn toekomst ligt ontegensprekelijk in Beieren.

RSC Anderlecht wil Charly Musonda Jr. naar België halen. Het goudhaantje koos twee seizoenen geleden voor een verhuis naar Chelsea, maar heeft daar geen zicht op minuten met het eerste elftal. De landskampioen hoopt dan ook om de Belgische jeugdinternational op huurbasis naar de pintjesliga te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties