Toptalent maakt indruk bij United: "Had ik hem laten staan, dan scoorde hij een hattrick"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Toptalent maakt indruk bij United: "Had ik hem laten staan, dan scoorde hij een hattrick"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond beleefde James Wilson zijn vuurdoop bij Manchester United. De 18-jarige spits zette zijn debuut extra luister bij door onmiddellijk twee keer te scoren. Na afloop was iedereen het erover eens: "Wat een geweldig debuut!"

“Het was een geweldig gevoel, en ik kan het met niets ter wereld vergelijken”, aldus een dolgelukkige Wilson na afloop van de wedstrijd tegen Hull City. “Het veld voelt helemaal anders aan met die 75.000 supporters. Het was een geweldige ervaring voor mij.”

Ook coach Ryan Giggs was in zijn nopjes met de prestatie van het supertalent. “Hij is in eerste instantie gewoon een échte doelpuntenmaker. Maar James is meer dan dat. Hij loopt goed, heeft snelheid en is bovendien een slimme speler. Had ik hem laten staan, dan had hij misschien een hattrick gemaakt”, lachte de Welshman op de persconferentie na de wedstrijd.

"Dat ik in iedere leeftijdscategorie makkelijk de weg naar doel vond is een goed teken"

Collega-aanvaller Robin van Persie zag vanop de bank dat de jonkie het prima deed. “Hij speelde heel erg goed. Ik weet hoe moeilijk het is om hier je debuut te maken. Ik was 29 toen ik hier debuteerde, dus ik weet hoe speciaal het is. Dat hij twee keer scoorde maakt het allemaal nog wat mooier natuurlijk.”

Wilson staat te boek als een enorm talent, maar hoe ziet hij zijn toekomst zelf? “Ik voel dat ik de snelheid en de kracht bij het eerste elftal wel aankan. Nu is het zaak van zoveel mogelijk minuten te maken. Dat ik in iedere leeftijdscategorie makkelijk de weg naar doel vond is een goed teken. Maar nu moet ik vooruitgang boeken”, besloot de ambitieuze spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties