Casteels zweet bij Maesschalck: "Ik wil mee, maar wil mijn carrière niet hypothekeren"

Casteels zweet bij Maesschalck: "Ik wil mee, maar wil mijn carrière niet hypothekeren"
Foto: © Photonews

Koen Casteels is aan een race tegen de klok bezig. Bij Lieven Maesschalck hoopt hij dat er zich een wonder voltrekt en dat hij op tijd klaar geraakt voor het WK. "De kans is gering, maar bestaande", aldus de doelman van Hoffenheim in HLN.

"De geschatte revalidatietijd bedraagt tussen de twee en de vier maanden, afhankelijk van hoe vlot de spieren rond mijn been zich herstellen", vertelt Casteels in de krant. "De kans dat ik op tijd klaar zal zijn, is gering, maar door mijn hoofd te vullen met positieve gedachten en keihard te werken, hoop ik dat herstel te verspoedigen."

"Niet dromen anders is ontgoocheling des te groter

Toch wil hij niet ten koste van alles zo vlug mogelijk fit geraken. "Het allerbelangrijkste voor mij is dat ik volledig herstel en fit geraak. Hoe sneller, hoe liever natuurlijk, maar ik mag niets forceren. Het WK is me veel waard, maar ik wil de rest van mijn carrière niet hypothekeren door mezelf nu te forceren om fit te geraken. Ik ben 21 en op mijn leeftijd een WK meemaken, is natuurlijk geweldig, maar ik wil niet het risico lopen om de komende vijf jaar van de ene blessure in de andere te sukkelen."

Casteels krijgt ook veel steun van Mignolet en Courtois. "Ik weet wat mijn rol is als derde doelman. Ik ben er niet om de boel op te stoken maar om te leren en ervaring op te doen. Maar ik probeer niet te veel te dromen, want anders is de ontgoocheling des te groter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties