Cijfers buizen Ferrera: "Geef meteen 5 miljoen uit voor Peter Maes"

Robby Morren
Robby Morren
| 60 reacties
Cijfers buizen Ferrera: "Geef meteen 5 miljoen uit voor Peter Maes"
Foto: © Photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Genk vertrok zondag met het schaamrood op de wangen uit Brussel na de 4-0 tegen Anderlecht. En dat enkele dagen nadat het Genk-bestuur het vertrouwen in de coach uitsprak. Tom Soetaers begrijpt er niets van. "Geef meteen 5 miljoen uit om Peter Maes te halen", klonk het bij de ex- Genkspeler.

Het Genk-bestuur wil ook de komende 2 seizoenen doorgaan met Ferrera. Een beslissing die niet op begrip kan rekenen bij Tom Soetaers. Die haalde in Stadion snoeihard uit naar Ferrera. "Hoe hun backs tegen Anderlecht stonden, hoe hun middenvelders stonden, hoe het tactisch stond, zo spelen in play-off 1 is gewoon naïef. Als je hoort dat je 10 miljoen voor Koulibaly krijgt, geef er dan meteen 5 uit voor Peter Maes." 

Zo spelen in play-off 1 is gewoon naïef

Toen Ferrera eind februari het sportieve roer in handen kreeg, zat Genk bijzonder diep. Hij nam een moeilijke opdracht aan en loodste de Limburgers naar play-off 1. Daarbij oogstte hij lof bij tal van analisten. Toch wordt een coach -terecht- afgerekend op zijn resultaten. Besnik Hasi zou Anderlecht zomaar naar de titel kunnen loodsen. We zochten uit in hoeverre de cijfers de uitspraak van Tom Soetaers ondersteunen. We namen de resultaten die Genk behaalde in 12 wedstrijden onder Emilio Ferrera onder de loep. 

De coach wist zijn team 2 keer naar een zege te leiden: tegen hekkensluiter Bergen en tegen Anderlecht. De helft van de keren (6) werd verloren, 4 keer gelijkgespeeld. Dat maakt 10 op 36.

Onder Ferrera kon Genk slechts één keer de nul houden, en in bijna de helft van de wedstrijden (5) kon het zelf niet scoren. 13 gescoorde doelpunten brengen het gemiddelde op 1,08 per wedstrijd. Daartegenover staan 23 geïncasseerde goals of 1,91 per match. 

Pure scorebordjournalistiek, dat geven we toe. Maar de cijfers staan er wel en ogen allesbehalve fraai. Ferrera benadrukt dat Genk progressie maakt, maar ook hij zal ongetwijfeld beseffen dat de weg nog heel lang is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties