De 10 momenten die elke Club-fan snel wil vergeten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 71 reacties
De 10 momenten die elke Club-fan snel wil vergeten
Foto: © Photonews

Club Brugge zag gisterenavond de titeldroom uiteenspatten in de Cristal Arena van KRC Genk. Maar dat is niet enkel toe te schrijven aan één nederlaag. Onze redactie ging na wanneer het de voorbije maanden fout liep voor Michel Preud'homme en co.

Door Cédric De Volder

1. 26/07/2013: Start met een overwinning

Op de eerste speeldag van de pintjesliga pakte Club Brugge meteen de volle buit. Blauw-zwart mocht onze Jupiler Pro League zelfs openen op vrijdag en deed dat met verve. Het werd in het eigen Olympia 2 – 0 na doelpunten van Shangyuan Wang en Jonathan Blondel. Een weekje later ging KV Oostende in het eigen Albertpark voor de bijl. De toon was meteen gezet. Al duurde die euforie helemaal niet lang.

2. 08/08/2013: Europees zonder glans

Club Brugge haalde dit seizoen zelfs de groepsfase van de Europa League niet. De West-Vlamingen verloren verrassend in Polen met het kleinste verschil. Vervolgens kwam het nietige Slask Wroclaw 3-3 gelijkspelen op Jan Breydel. Een uppercut van format voor blauw-zwart, die zich ook in de competitie liet voelen.

3. 19/09/2013: Garrido out, Preud’homme in

Na amper zeven speeldagen kreeg Juan Carlos Garrido zijn C4 in de bus. De Spaanse oefenmeester –  zonder verliespartijen en met een 17 op 21 lang niet zo slecht bezig – werd vooral het slachtoffer van het lamentabele voetbal. Michel Preud’homme werd binnengehaald als een messias, maar faalde op dezelfde weg als zijn voorgangers.

4. 22/09/2013: Club Brugge 4 – 0 RSC Anderlecht

Olympia ontplofte op die zonnige zondagmiddag in september. Phillipe Clement  stond - ook al zat Preud’homme al in de tribune – aan het roer bij de West-Vlamingen. Club stuurde aartsrivaal Anderlecht met 4-0-cijfers terug naar Brussel. De paars-witte revanche zou echter drie maal zo hard zijn.

5. 20/10/2013: Het eerste verlies

Het spel maakte onder MPH ook niet meteen de verhoopte vorderingen. Blauw-zwart strompelde voor de jaarwisseling bij momenten als een uitgedroogd riviertje door de pintjesliga. De eerste nederlaag kwam dan ook extra pijnlijk aan. In het Guldensporenstadion van KV Kortrijk werd immers met 4-1 verloren. En de Kerels waren echt wel het zwarte beest van blauw-zwart. Ook het bekeravontuur eindigde immers in Kortrijk.

6. 26/12/2013: Waasland-Beveren strooit zout in de wonde

Het absolute dieptepunt werd vlak voor de feestdagen bereikt. Op Boxing Day kreeg Club immers een serieuze tik van Waasland-Beveren, ook op dat moment al een degradatieklant. Club verdween dan wel niet uit de eerste zes van de stand, maar begon 2014 zonder vertrouwen.

7. 26/01/2014: Eén op zes

En dat gebrek aan vertrouwen was ook in de wedstrijden na de jaarwisseling meteen duidelijk. Club bleef immers steken op een 1-1-gelijkspel op het veld van Lierse SK, om vervolgens met 2-0 te verliezen in het Astridpark van RSC Anderlecht. Ook Michel Preud’homme werd stilaan nerveus. “Ik heb het gevoel dat Club strenger wordt beoordeeld dan de anderen”, sneerde de oefenmeester naar de pers.

8. 28/03/2014: Begin van het einde?

Club Brugge begon de nacompetitie in een kolkend Jan Breydel met een 5-1-overwinning tegen Sporting Lokeren. Blauw-zwart werd quasi onmiddellijk gebombardeerd tot titelkandidaat nummer één, maar kon die verwachtingen nooit inlossen. De West-Vlamingen slaagden er immers geen enkele keer in om tijdens play-off 2 een zes op zes te halen. Uiteindelijk zegt dat genoeg…

9. 04/05/2014: Anderlecht steelt punten op Olympia

Bjorn Engels was gisteren na de partij tegen KRC Genk ook al duidelijk. “Wanneer we de titel hebben verloren? In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht.” De landskampioen stond meer dan een helft met z’n tienen op de mat na een rode kaart voor Aleksandar Mitrovic. Club was overduidelijk baas, maar Thomas Meunier verschalkte zijn eigen doelman in de slotfase. Uiteindelijk bleek het voor paars-wit de overwinning richting titel.

10. 15/05/2014: Kommer en kwel in de Cristal Arena

En dan was de droom ook definitief voorbij. Blauw-zwart verloor met 3-2 in de Cristal Arena en droop letterlijk af. Vooral Mathew Ryan was enorm teleurgesteld. “We hebben de titel verspeeld”, aldus de doelman. “Iets erger is er gewoonweg niet.” De fans zorgden tussendoor dan nog eens voor een extra zwarte kant aan het verhaal door de hekken rond het bezoekersvak te proberen slopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties