De Mul: "Het doet pijn om er zelf niet bij te zijn"

Mattias Verhaeghe
| 8 reacties
De Mul: "Het doet pijn om er zelf niet bij te zijn"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Tom De Mul is al enkele jaren gestopt met profvoetbal. Door blessures moest hij noodgedwongen een punt zetten achter zijn korte carrière.

De Mul moest door blessures een bijzonder moeilijke knoop doorhakken, dat zei hij zelf. “Het was supermoeilijk, maar ik had geen andere keuze. Heel mijn leven had in het teken van het voetbal gestaan. Ik heb er echt alles aan gedaan, daar ben ik 100% zeker van. Ik heb zelfs een deel van mijn revalidatie zelf betaald en de beste dokters ter wereld gezocht. Zo graag wilde ik voetballen”, aldus De Mul in Het Nieuwsblad.

Hazard en Kompany steken er bovenuit

De Mul was een deel van de lichting van Kompany en ziet voormalige ploeggenoten naar het WK vertrekken. “Ik heb een tegenstrijdig gevoel. Enerzijds ben ik blij dat België er nog eens bij is. Anderzijds doet het pijn dat ik er zelf niet bij ben. Met de meeste jongens speelde ik nog samen en Jan Vertonghen is nog altijd één van mijn beste vrienden."

“De eerste ronde komen we sowieso door. Nadien hebben we wat geluk nodig, maar we zijn tegen geen enkel land kansloos. Zelfs niet tegen Spanje, Brazilië of Duitsland. Een halve finale of finale is mogelijk. Dit is ongetwijfeld de beste lichting ooit, met spelers die het verschil maken bij Europese topclubs. Iemand als Eden Hazard hebben we voordien nooit gehad. Hij steekt er, samen met Kompany, bovenuit.”

We zijn tegen geen enkel land kansloos. Een halve finale of finale is mogelijk

Over zijn toekomst is De Mul nog wat vaag, maar de voetbalkriebels komen toch weer boven. “Toen ik pas gestopt was, wilde ik niets meer met het voetbal te maken hebben. intussen trap ik af en toe weer een balletje met vrienden en wil ik ook beroepsmatig weer iets in het voetbal doen. Ik zou graag jonge spelers begeleiden of misschien wel jeugdcoach worden. Dat ligt me wel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties