Ronaldo maakt zijn zeventiende en heeft zijn tweede: "Eindelijk!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ronaldo maakt zijn zeventiende en heeft zijn tweede: "Eindelijk!"
Foto: © Photonews

Een 'Balotelli'ke' na zijn penaltytreffer en hop: Cristiano Ronaldo mocht zijn tweede CL-beker de lucht gaan insteken. De Portugees haalde na winst met Man U eindelijk de hoogste eer met Real Madrid. En met 17 treffers had hij een groot aandeel in de campagne.

Zeventien goals in elf CL-wedstrijden: Ronaldo is nu op vier eenheden van topschutter aller tijden Raul genaderd. In de finale was zijn rol echter beperkt, maar dat zal de vreugde er niet minder op gemaakt hebben. "Ik doe ieder jaar mijn best om doelpunten te maken en het team te hepen. Dit jaar hebben we de Copa del Rey en de Champions League gewonnen en daarnaast won ik de Gouden Schoen. Dit is uiteraard een droom die uitkomt", zei hij achteraf bij Sky Sports.

Twaalf jaar moest Real wachten op 'La Décima', Ronaldo pakte in zijn vijfde seizoen bij de Koninklijke eindelijk de hoogste gaai. "We hebben La Décima binnengehaald in Portugal. We hebben er vele jaren op gewacht. Ik ben zeer tevreden en blij. Ik denk dat de zege verdiend is, aangezien we beter speelden dan Atlético. Ik ben er altijd in blijven geloven, maar een doelpunt in de blessuretijd is altijd gelukkig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties