Roeselare heeft bijna akkoord met Turkse topclub: "Willen ons spiegelen aan Cercle Brugge"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Roeselare heeft bijna akkoord met Turkse topclub: "Willen ons spiegelen aan Cercle Brugge"
Foto: © SC

Op Schiervelde werken ze in alle rust verder aan de uitbouw van KSV Roeselare. Franky Van der Elst is er vanaf volgend seizoen de nieuwe coach, maar de club gaat wellicht ook samenwerken met een Turkse topclub.

Roeselare gaat namelijk zo goed als zeker samenwerken met Besiktas, de club die vorig jaar derde eindigde in Turkse eerste klasse. Een akkoord is in zicht, maar de zaak is nog niet helemaal rond.

"Ik kan bevestigen dat er gesprekken aan de gang zijn tussen Roeselare en Besiktas. Het gaat om vergevorderde onderhandelingen, maar voorlopig is er nog geen akkoord", aldus CEO Johan Plancke aan Voetbalkrant.com.

"Samenwerking heeft geen gevolgen voor jongens uit eigen regio"

Roeselare gaf tijdens de voorbije weken aan dat het opnieuw meer wil inzetten op jongens uit de eigen regio. Past deze samenwerking dan wel in dat kader? "Dat heeft zeker geen gevolgen voor de jongens die er nu al zijn", klinkt het bij Plancke.

"We zijn al een tijdje bezig met dit project, en in onze zoektocht naar nieuwe spelers hebben we ook in ons achterhoofd gehouden voor welke posities we mogelijk al een speler van Besiktas hadden. Die posities zullen dus niet plots driedubbel bezet zijn."

"Als we hulp kunnen krijgen uit deze hoek, dan is dat mooi meegenomen"

Op Schiervelde willen ze zich  met dit verhaal spiegelen aan Cercle Brugge. "Cercle heeft toch ook al heel wat uit de samenwerking met Sporting Lissabon gehaald. Wij zoeken een manier om hogerop te geraken. Als we dan uit deze hoek hulp kunnen krijgen, is dat ontzettend mooi meegenomen."

Roeselare hoopt dat de deal met Besiktas zo snel mogelijk in kannen en kruiken is. "De onderhandelingspersoon is momenteel nog in het buitenland, maar wij hopen de onderhandelingen zo snel mogelijk opnieuw aan te vatten én af te ronden", besluit Plancke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties