Romelu Lukaku: speelbal van Chelsea FC?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Romelu Lukaku: speelbal van Chelsea FC?
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku bereidt zich momenteel met de andere Rode Duivels voor op het WK. Maar ondertussen draaide de aanvaller op een pak rondjes op de geruchtenmolen. Wil Chelsea hem nu echt kwijt?

Door Cédric De Volder

"Het zou onvergeeflijk zijn als José Mourinho Romelu Lukaku volgend seizoen niet terug naar Chelsea haalt", was enkele weken geleden nog in het lang en in het breed te lezen in diverse Engelse kranten. De feiten spreken dan ook voor zich. De Rode Duivel ontpopte zich de voorbije twee seizoenen - bij West Bromwich Albion en Everton - tot een topspits, terwijl the Blues geen echte doelpuntenmachine in de rangen hebben.

Toch lijkt de Portugese veldheer geen boon te hebben voor Lukaku. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht ging al in tegen de mening van the Special One en dat lijkt Mourinho maar niet te vergeten. Lukaku was de voorbije weken dan ook een vaste klant van de geruchtenmolen. Meer zelfs: de aanvaller lijkt wel de speelbal van Chelsea te zijn geworden in hun zoektocht naar een rasechte killer.

Borussia Dortmund

De interesse van Gelb und Schwarz dateert al van vorig seizoen. De Duitse topclub was immers dan al op de hoogte van de plannen van Robert Lewandowski om voor de Beierse aartsrivalen te gaan voetballen. Enig probleem: het prijskaartje van de Antwerpenaar. "Romelu mag niet weg voor minder dan dertig miljoen euro", dixit Mourinho. Net daarom zochten en vonden de Borussen al een alternatief. Naar verluidt zou een bod van zo'n twintig miljoen euro op Italiaanse revelatie Ciro Immobile door Torino zijn aanvaard.

Atlético Madrid

Maar ook Atlético - sinds de passage van Thibaut Courtois gek op jong en Belgisch - volgt de evolutie van Lukaku van dichtbij. Diego Simeone ziet jaar na jaar zijn sterkhouders vertrekken, maar wil met los Colchoneros ook volgend seizoen in de hoogste regionen van La Liga strijden. Pittig detail: Diego Costa voetbalt tijdens de volgende voetbaljaargang wellicht bij the Blues. Op Stamford Bridge wordt dan ook gedacht aan een ruiloperatie. Eentje waar bovendien ook onze nationale nummer één deel zou van kunnen uitmaken.

AS Roma

En dan kwam er tijdens het laatste rondje op die geruchtenmolen nog een extraatje aan de oppervlakte. Mourinho is ook een liefhebber van de kunsten van Mehdi Benatia. De 27-jarige Marokkaan zou immers het vertrek van David Luiz naar Paris Saint-Germain moeten opvangen. Maar ook Manchester City wil hem naar de Premier League halen. En dan ging er nogmaals een lichtje branden op Stamford Brigde: een ruiloperatie met Romelu Lukaku...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties