Bijltjesdag in WK-land: deze sterkhouders zagen droom uiteenspatten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Bijltjesdag in WK-land: deze sterkhouders zagen droom uiteenspatten
Foto: © Photonews

Het WK in Brazilië nadert met rasse schreden. Maar sommige spelers zagen hun droom de voorbije dagen uiteenspatten. Onze redactie maakte een overzichtje van de voornaamste geblesseerden. Sommige grote namen zijn momenteel nog steeds twijfelachtig...

Door Cédric De Volder

De Rode Duivels werden de voorbije weken niet gespaard van blessures. Christian Benteke mocht enkele maanden geleden al een kruis maken over zijn droom na een ernstige achillespeesblessure, maar ook Koen Casteels zal er in Zuid-Amerika wellicht niet bij zijn. Al is België niet het enige land met kommer en kwel. Vooral de voorbije dagen vielen nog enkele grote namen uit...

Ghana moet Jerry Akaminko missen in Brazilië. De verdediger – een ploegmaat van Ruud Boffin bij het Turkse Eskisehirspor – liep tijdens een oefenpot tegen Nederland een blessure aan de enkel op. Hij mag in één adem een kruis maken over het WK.

Het wereldkampioenschap is momenteel wellicht niet hetgeen waar Luis Montes aan denkt. De sterkhouder van Club Leon liep in een oefenduel met Ecuador een ware horrorblessure op en hoopt wellicht om ooit nog te kunnen voetballen. Montes was de voorbije maanden dan nog eens uitgegroeid tot een sterkhouder bij Mexico.

Maar ook de Italianen zitten met de handen in het haar. In een oefenpot tegen Ierland moest Riccardo Montolivo op een draagberrie het veld verlaten na een duel met Axel Pearce. Er is nog geen definitief uitsluitsel omtrent de ernst van de blessure, maar de kans dat de middenvelder het WK haalt is enorm klein.

Maar ook in Portugal is het ondertussen nog steeds bang afwachten. Cristiano Ronaldo schitterde onlangs dan wel nog in de finale van de Champions League, maar kampt al maanden met een kwaaltje aan de patellapees. “Cristiano heeft de voorbije maanden te weinig rust gehad”, aldus bondscoach Paulo Bento. “Of hij zal hersteld zijn voor het WK? Dat kunnen we nu nog niet zeggen.”

Het lijkt dan weer onwaarschijnlijk, maar Diego Costa hoopt te schitteren in Brazilië. De Spaanse aanvaller beleefde een waar boerenjaar met Atlético Madrid, maar sukkelde de voorbije weken van de ene blessure in de andere. Vicente Del Bosque nam hem dan wel op in de selectie, maar in Spanje gelooft bijna niemand in zijn kansen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties