Reactie Wilmots looft defensie: "Amper twee kansen weggegeven. En dat in Zweden, hé"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 48 reacties
Wilmots looft defensie: "Amper twee kansen weggegeven. En dat in Zweden, hé"
Foto: © Photonews

België won vanavond met 0-2 bij Zweden. De defensie van de Rode Duivels hield nog eens de nul, maar op de persbabbel kwam het foutje van Thomas Vermaelen toch aan de oppervlakte. "Maar is er helemaal geen defensief probleem", countert Marc Wilmots.

Manuel Gonzalez in Stockholm

De Rode Duivels hadden vanavond weinig problemen met Zweden. De troepen van Marc Wilmots wonnen met 0-2, maar de bondscoach blijft met de voetjes op de grond. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar dat moeten we nu vergeten. Het is zaak om vooruit te kijken naar de volgende wedstrijd."

Romelu Lukaku en Eden Hazard zorgden vanavond voor de doelpunten. Vooral eerstgenoemde lijkt de laatste weken helemaal op dreef met vier rozen in twee wedstrijden. "Een spits die scoort, doet het altijd goed. Maar ook op de andere vlakken maakte Romelu een pak progressie. Hazard maakte dan weer de perfecte actie, maar dat moet hij nog meer doen. Je kan niet scoren als je niet schiet, hé."

Een spits die scoort, doet het altijd goed

Ondertussen haalde ook de bekritiseerde defensie haar gram. "Maar ik vind deze nul vooral belangrijk voor de doelman. Voor mij persoonlijk is een 3-4-overwinning ook goed", gaat Wilmots verder. "Ik onthoud dat we een efficiënte partij hebben gespeeld. Hoeveel kansen hebben we weggegeven? Amper twee! En dat in Zweden, hé! Ik zie dan ook helemaal geen problemen. Al kampt Thomas Vermaelen misschien wel met een gebrek aan matchritme. Daarom moet hij spelen."

Het viel overigens op dat de veldheer amper drie wissels doorvoerde. "Maar er zijn nog wedstrijden tegen Tunesië en tegen de Verenigde Staten om iedereen te laten spelen", besluit Wilmots. "Ik weet dat ik vooraf gezegd dat er veel jongens zouden spelen, maar ik verander ook soms van mening als het elftal goed speelt. Ik heb nu eenmaal een team met veel mogelijkheden. In de driehoek op het middenveld kan zelfs iedereen staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties