Fellaini herademt na rotseizoen: "Maar ik heb aan niemand nog iets te bewijzen"

Fellaini herademt na rotseizoen: "Maar ik heb aan niemand nog iets te bewijzen"
Foto: © Photonews

Marouane Fellaini heeft niet de prettigste maanden uit zijn voetbalcarrière achter de rug. De middenvelder versierde een droomtransfer naar Manchester United, maar het vervolg bracht enkele dalen met zich mee. "Maar ik ben klaar en topfit voor het WK."

Marouane Fellaini verruilde ongeveer een kalenderjaar geleden Everton voor Manchester United. David Moyes zag de Rode Duivel als the missing link op Old Trafford, maar achteraf gezien waren de verwachtingen te hoog. "Ik heb een pak meegemaakt in mijn debuutseizoen bij United", legt de voormalige sterkhouder van de Rouches uit in Het Laatste Nieuws. "Een trainerswissel, blessures,... Maar ook als je niet op het veld staat, leer je een pak bij tussen zo'n grote spelers."

"Ik geef toe dat ik het moeilijk had na het ontslag van Moyes", geeft Big Fella toe. "Ik had zes seizoenen met hem gewerkt en heb veel aan die man te danken. Maar ik voel me nu veel beter gewapend voor volgend seizoen. Ik heb een pak geleerd uit dat ontslag, hé. Maar ik ben al acht jaar prof, speel al zes jaar niet meer in België en heb al vijftig interlands gespeeld. Ik heb dus aan niemand nog iets te bewijzen."

Acht jaar prof, zes seizoenen weg uit België en vijftig interlands

"Nu wil ik me vooral op het WK concentreren", besluit de middenvelder. "De fans denken dat we zonder problemen door de eerste ronde zullen geraken, maar op een WK tref je alleen nog maar sterke tegenstanders. Maar we zijn het allemaal gewend om met druk om te gaan. Zelf heb ik er echt alles aan gedaan om fit en klaar te zijn voor het toernooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties