Witsel voelt zich goed in defensieve rol: "De Pirlo van België? Dat is vooral een compliment"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Witsel voelt zich goed in defensieve rol: "De Pirlo van België? Dat is vooral een compliment"
Foto: © Photonews

Marc Wilmots dicht Axel Witsel een sleutelrol toe bij de Rode Duivels. De middenvelder moet als slot op de deur voor de defensie fungeren. "En ik voel me goed in de rol. Nee, het is niet frustrerend om niet gewoon in de aanval te kunnen trekken."

Cédric De Volder in Westkapelle

Axel Witsel hoort bij de Rode Duivels thuis in het rijtje met Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Kevin De Bruyne en Eden Hazard. De middenvelder is voor Marc Wilmots immers 'incontournable'. Al blijft niet alles altijd hetzelfde. Witsel krijgt - naargelang de tegenstander - met de regelmaat van de klok een ander maatje naast zich.

"Mijn rol verandert helemaal niet", blijft Witsel rustig. "Ik merk dus helemaal geen verschil als er iemand anders naast me staat. Iedereen is klaar voor het WK, hé. Persoonlijk? Ik voel me top. Dat geldt overigens voor de volledige groep. Of er al zenuwen de kop opsteken? Nee, maar we beseffen wel maar al te goed dat we aan de vooravond van een groots evenement staan."

Mourinho? Hij gokt op finale tussen Engeland en Portugal. Dat zegt genoeg, hé

De voormalige sterkhouder van de Rouches krijgt bij de nationale ploeg dat stekje voor de defensie toebedeeld. "Bij Zenit Sint-Petersburg speel ik normaal gezien een rijtje hoger, maar ik voel me ook goed in deze rol. Het is helemaal niet frustrerend om niet in de aanval te kunnen trekken. Ik kom veel aan de bal en kan een actie opzetten. Of ik de Andrea Pirlo van België ben? Dat zie ik vooral als een compliment." (lacht)

Ondertussen worden de Rode Duivels door de volledige voetbalwereld op handen gedragen. "België moet dominant voetbal brengen. Al willen alle tegenstanders nu natuurlijk een prestatie neerzetten tegen ons. Wat ik vind van de uitspraken van José Mourinho? (de Portugees gaf aan dat België haar groep niet zal winnen, nvdr.) Hij gokt op een finale tussen Portugal en Engeland. Dat zegt genoeg, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties