De Blikvangers: Groep D - Italië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
De Blikvangers: Groep D - Italië
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Italië.

Door Timothy Collard en Aernout Van Lindt

Mario Balotelli

Mario Balotelli staat zowel bekend voor zijn prestaties op als naast het veld. De excentrieke spits van AC Milan kan de ene wedstrijd negentig minuten lang met zichzelf in de knoop liggen, maar in de blessuretijd kan hij er wel plots staan en zijn team/land de overwinning schenken met een fabuleus doelpunt. In grote wedstrijden kan Super Mario bovendien altijd dat tikkeltje meer.

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo staat voor zijn laatste grote toernooi met De Squadra. Dat liet hij in de loop van 2013 weten. Het spreekt voor zich dat de draaischijf van Juventus nog één keer wil schitteren op het allerhoogste niveau. Afscheid nemen in stijl, het is iets wat de ervaren middenvelder van harte gegund is.

Gianluigi Buffon

De grootste succesfactor van de Italianen staat echter misschien gewoon in doel: Gianluigi Buffon speelt zich al jaren in de kijker van heel Europa en hoort jaar na jaar bij de top-10 doelmannen van Europa en is ook bij de Italiaanse nationale ploeg al heel succesvol geweest.

Na zes jaar Parma is hij inmiddels al meer dan een decennium trouw aan Juventus. Hij ging dus ook mee naar tweede klasse met de Oude Dame, om sterker dan ooit terug te slaan. Hij is al international sinds 1997 en won het WK van 2006.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties