Spelers die WK-droom zagen uiteenspatten: overzicht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Spelers die WK-droom zagen uiteenspatten: overzicht
Foto: © Photonews

Het WK in Brazilië wordt volgende week op gang getrapt. Voor sommige spelers wordt het voetbalfeest alvast extra pijnlijk. Een jaar lang werken naar een doel en dan geblesseerd uitvallen...

Door Cédric De Volder

Nog enkele dagen wachten en het vierjaarlijkse voetbalfeest kan beginnen. Maar het WK is niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Een pak spelers werkten een volledig seizoen toe naar het toernooi, maar zagen de droom in enkele seconden tijd uiteenspatten. Onze redactie maakte een overzichtje van de belangrijkste afwezigen.

En dan beginnen we vanzelfsprekend bij onze Rode Duivels. De troepen van Marc Wilmots worden in 'het land van Koning Voetbal' dan wel op handen gedragen, maar trekken ook verzwakt naar Brazilië. Christian Benteke viel immers uit met een blessure aan de achillespees. En wat dan te zeggen van Koen Casteels? De doelman werkte tot de laatste dag aan zijn herstel na een scheenbeenbreuk, maar haakt uiteindelijk ook af.

Maar dat is lang niet alles. Portugal houdt de adem in omtrent de kansen van Cristiano Ronaldo, vele andere naties zagen ook al toppers uitvallen. Les Bleus moeten het in Zuid-Amerika zonder Franck Ribéry doen. De absolute ster van de Fransen haakt af met een rugblessure. En wat dan te denken van Marco Reus? Hij viel gisteren uit in een oefenduel tegen Armenië en zal er ook niet bij zijn in Brazilië.

Dat geldt overigens ook voor Colombia. Carlos Bacca verwacht geen concurrentie van Radamel Falcao. De spits van AS Monaco blesseerde zich enkele maanden geleden al aan de knie. Extra pijnlijk detail: het betrof een bekerwedstrijdje tegen een stelletje amateurs. Italië moet het dan weer doen zonder Riccardo Montolivo, die in een oefeninterland ook al met de draagberrie naar de kant werd gedragen.

Maar ook Spanje kan niet op volle sterkte haar wereldtitel verdedigen. Thiago Alcantara - de voorbije maanden enorm ontwikkeld bij Bayern München - viel immers af. De middenvelder speelde een uitstekend seizoen, maar lag in de lappenmand wanneer de prijzen werden uitgedeeld. Vincente Del Bosque kan ook al geen beroep doen op Victor Valdés. De doelman van FC Barcelona is dan wel geen vaste waarde bij la Seleccion, maar voor de speler in kwestie blijft het enorm lastig.

Ons medeleven gaat vanzelfsprekend uit naar al deze spelers. Maar ook Luis Montes (Mexico), Jerry Akaminko (Ghana), Ilkay Gündogan (Duitsland), Stephan El Shaarawy (Italië), Theo Walcott (Engeland), Kevin Strootman (Nederland) en Giuseppe Rossi (Italië) zagen hun WK-droom uiteenspatten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties