Geen zorgen bij Duivels: "Iedereen topfit, ook Lukaku"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Geen zorgen bij Duivels: "Iedereen topfit, ook Lukaku"
Foto: © Photonews

Vandaag stonden in Mogi das Cruzes twee trainingen op het programma. Het nadruk ligt op preventie. Het elftal is, Lukaku incluis, blessurevrij en dat wil bondscoach Marc Wilmots zo houden.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

"Vandaag staan twee lichte trainingen op het programma, één werkten we deze ochtend af, maar om 16u gaan we nog eens het trainingsveld op. De nadruk ligt op preventie, na twee dagen rust en één dag reizen mogen we de spelers niet te hard pushen."

Hét item dat in de meeste hoofden spookte sinds de oefenmatch tegen Tunesië was de fitheid van Romelu Lukaku. Die ging toen na een contact met een pijnlijke grimas het veld af. "Alle blessures die we hadden sinds Tunesië zijn verleden tijd. Lukaku is topfit. Hij kreeg een trap op de enkel en dat doet enkele dagen pijn, maar toen hij aankwam in het hotel stapte hij alweer normaal. Hij kon ook de volledige training afwerken."

Spelers moeten alles weten over tegenstander

De Belgen zijn zeer te spreken over de aankomst in Brazilië. "We zijn goed aangekomen, ook de bagage, wat soms toch problemen kan opleveren. De accommodatie is goed met twee uitstekende velden. Voor het overige is het nog wat ontdekken, maar de spelers zijn tevreden", aldus Wilmots.

Nu het team aangekomen is, gaat Wilmots zich richten op de tactische voorbereiding. "Herman De Landtsheer deed al een groot deel van het werk, maar nu ga ik met mijn staf dvd's van de wedstrijden bekijken. De spelers moeten alles weten, maar mijn eigen team blijft zoals steeds het belangrijkste. Morgen wordt de cinemazaal aangewend om in groep naar de openingsmatch te kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties