Spetterende openingsceremonie opent WK in Brazilië

Mattias Verhaeghe
| 6 reacties
Spetterende openingsceremonie opent WK in Brazilië
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië is officieel geopend. Een spetterende ceremonie in het stadion van Sao Paulo zorgde voor een spectaculaire opening van het grootste voetbalfeest ter wereld.

De ceremonie duurde 45 minuten en werd geopend met een kleurrijk palet van dansers en danseressen, allemaal in het teken van de natuur. Heel het veld van het stadion in Sao Paulo werd bedekt door een gigantisch zeil met een middencirkel, waar volop gedanst werd.

De ceremonie ging over de natuur, het volk en het voetbal. Na de eerste twee delen kwam een jongen het veld opgelopen met een rode kaart om aan te tonen dat iedereen van het veld moest. Het derde en laatste deel van de ceremonie moest ingezet worden, namelijk het voetbal.

Een gigantische bal in het midden van het veld bloeide open. Daaruit kwam zangeres Claudia Leitte tevoorschijn. Even later schaarden ook Jennifer Lopez en Pitbull zich bij haar en kon het orgelpunt van de ceremonie helemaal losbarsten. Met het nummer ‘We Are One’, het officiële WK-lied, werd de show bezegeld, en kan de eerste wedstrijd van het WK afgetrapt worden.

Opmerkelijk: de openingsceremonie was gemaakt door Belgen. Daphné Cornez and Fabrice Bollen werkten er beiden drie jaar aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties