Courtois: "Ga zelf niet zeggen dat ik de beste ben"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Courtois: "Ga zelf niet zeggen dat ik de beste ben"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois maakte dit seizoen opnieuw progressie bij Atlético Madrid. Dat is ook de internationale media niet ontgaan, hij wordt getipt als één van de beste - zo niet dé beste - doelman ter wereld. Zelf blijft hij uiteraard kalm.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Courtois bevestigde met zijn uitstekend seizoen bij Atlético dat hij bij de beste doelmannen ter wereld hoort, maar hij blijft er zoals steeds kalm onder. "Één van de beste ter wereld? Dat ga je me niet horen zeggen, maar het is natuurlijk tof dat sommige mensen dat zeggen. Ik probeer gewoon mijn team te helpen en het zo goed mogelijk te doen. Of ik nu twee reddingen moet verrichten of geen enkele maakt me niks uit. Zolang het team wint zal ik tevreden zijn, ook als ik geen clean sheet haal."

De kalmte die onze nationale doelman permanent lijkt uit te stralen leunt aan bij zijn grote idool. "Ik keek vroeger op naar Edwin Van der Sar. Ik geloof dat mijn speelstijl ook bij de zijne aanleunt. We zijn allebei groot, niet echt breed en behouden ten allen tijde onze cool. Die kalmte had ik al als kind, dat zit gewoon in me."

We zullen vaker goals als die van Oscar zien

Courtois ziet bij zichzelf nog ruimte voor progressie. "Ik kan nog sterker worden qua spiermassa. Mijn voetballende kwaliteiten en uittrappen kan altijd nog preciezer hoewel het al degelijk is. Het hangt ook af van ploeg tot ploeg. Bij Atlético trap ik de bal vaker uit, bij de nationale ploeg geef ik de bal meestal aan een verdediger."

Gisteren verraste Oscar de Kroatische goalie Pletikosa met een puntertje. Één van de meest gevaarlijke ballen voor een doelman. "Veel mensen hebben me dat al gevraagd. Het is natuurlijk verrassend wanneer een speler met de punt van de schoen trapt, als doelman sta je dan niet meteen klaar. Het toont hoe belangrijk het is om op elk moment geconcentreerd te zijn. We zullen zo'n goals nog vaker zien. Of ik hem gepakt had? Vanuit de zetel is het makkelijk, hé."

De WK-bal houdt min of meer zijn traject

Op een WK is er steeds veel te doen om de bal, vooral doelmannen mengen zich vaak in het debat. Sinds de Teamgeist uit 2006 heeft men het over zwabberballen. Courtois is echter tevreden over de bal. "Hij zwabbert wel een beetje wanneer er een bepaald effect op zit, maar algemeen gezien is het een bal die zijn traject min of meer behoudt. Hij voelt ook goed aan bij uittrappen, het is een goeie bal. We hebben ook voldoende tijd om ermee te oefenen."

Wedstrijden op een WK zijn haast met niets te vergelijken, maar Courtois vindt raakvlakken met de Champions League-finale. "Ik praatte met Diego Godin, hij speelde de halve finale met Uruguay in 2010. Hij zei dat de finale van de Champions League te vergelijken is met een match op een WK. Ik kan me dus wel inbeelden hoe de intensiteit van de partij zal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties