De film Brazilië - Kroatië: open doekje voor Neymar, Oscar voor Fred en nominaties voor beste bijrol (M/V)

De film Brazilië - Kroatië: open doekje voor Neymar, Oscar voor Fred en nominaties voor beste bijrol (M/V)
Foto: © Photonews

De openingswedstrijd van het WK werd meteen een boeiend schouwspel om naar te kijken. Een weergaloze eerste helft, een spannende tweede en veel commotie. Wij overlopen de film van gisteren nog een keer.

Door Aernout Van Lindt

Wat een schouwspel kregen we te zien in de openingswedstrijd van het WK. Dubieuze beslissingen in een wedstrijd met twee ploegen die van meet af aan los voor de overwinning gingen, suspens na een eigen doelpunt - het eerste ooit in een WK-openingsmatch - en alsnog de Brazilianen die voor een happy end zorgden voor het stadion en bij uitbreiding het hele thuisland.

Open doekje Neymar

De held van de natie is Neymar Jr. Of hij nu goed speelt of slecht, van de Brazilianen zal je geen slecht woord over hem horen: sant in eigen land heet zoiets. Zijn aanvangsfase was nochtans niet echt om kapot van te zijn, en ook bij beide doelpunten had hij wat meeval dat doelman Pletikosa net niet doortastend genoeg kon zijn.

Dat Neymar ook rood had kunnen krijgen in de eerste helft? Misschien wel, maar ondanks alles scoorde hij toch maar mooi twee keer en zet hij meteen een sollicitatie voor topscoorder op het WK kracht bij. Hij kreeg dan ook een vijftal minuten voor tijd een applausvervanging van de bondscoach. 

Oscar voor Fred

Het moment van de finale was het neergaan van Fred in de grote rechthoek: strafschop volgens de Japanse ref en meteen het definitief omslagpunt in de wedstrijd: Kroatië puntenloos na het einde van de match, Brazilië alsnog met de goede start.

En neen: het was geen strafschop, maar een mooie fopduik van Fred. Hij verdient dan ook de eerste Oskaar in deze WK-editie, maar hij pakt toch maar mooi drie punten voor zijn land. 

Beste bijrol?

En voor wie is de beste bijrol dan in deze openingswedstrijd? Voor de Japanse ref? Of toch gewoon voor Oscar, die echt wel een heel goede wedstrijd speelde en zijn topmatch bekroond zag worden met het verlossende doelpunt.

Of moeten we misschien toch nog kiezen voor Jennifer Lopez, die door haar aanwezigheid tijdens de openingsceremonie voor het eerste hoogtepunt van de namiddag zorgde? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties