De kijk van onze WK-ambassadeur: Mexico

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Mexico
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Mexicaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Sean Gonzalez en ik ben 23 jaar oud. Ik heb een link met Mexico langs vaders zijde, mijn moeder is van Belgische afkomst. Hoewel ik hier geboren ben liggen mijn roots in Zuid-Amerika. Mijn vader is Mexicaan en speelde bij Club de Futbol Amerika, de grootste club van het land. Hij vertegenwoordigde bovendien meerdere keren de nationale jeugdteams.

Verwachtingen

De verwachtingen in Mexico zijn hooggespannen. De inwoners mikken op de kwartfinale of hoger. Zo ver in het toernooi raakten ze nooit eerder. Meer dan de helft van de selectie is actief in Europa. De doelstelling is dus gerechtvaardigd.

Speler(s) om te volgen

Zonder twijfel Oribe Peralta. Het is niet de meest bekende speler, maar hij werd wel al twee keer topschutter in de Mexicaanse competitie. Hij scoort gewoonweg met de vingers in de neus. Zo bezorgde hij ons land met twee treffers de gouden medaille op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Waarom ook u voor Mexico moet supporteren

Omdat we de grote teams pijn kunnen doen. Denk maar aan het WK in 2010 waarin Frankrijk voor de bijl ging en Argentinië het knap lastig had tegen ons. Dat we Olympisch kampioen werden toont aan hoe getalenteerd deze generatie is. Met jongens die steeds meer naam maken in Europa wacht ons een mooie toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties