De kijk van onze WK-ambassadeur: Spanje

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Spanje
Foto: © SC

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Spaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Jeffrey Verbeke. Op mijn identiteitskaart staat dan wel dat ik Belg ben, maar er loopt Spaans bloed door mijn aders. Mijn moeder is namelijk afkomstig van Spanje. Van kleins af aan keek ik met mijn abuelo (grootvader, nvdr.) naar het voetbal en zoals de meesten weten, Spanjaarden zitten nooit stil tijdens een match.

Verwachtingen

Na drie grote titels op een rij en sinds 2008 onaangeroerd op nummer 1 op de FIFA-ranking blijven de verwachtingen hoog. Spanje zal er alles aan doen om de tittel te verdedigen. De eerste tegenstander is ook ineens de laatste van het WK 2010. Nederland is uit op revanche, maar Spanje zal zich zeker niet laten kennen. Ik vermoed dat ze ook nu zullen winnen.

Speler(s) om naar uit te kijken

Persoonlijk vind ik heel het Spaanse elftal echt top. Iniesta, Casillias, Ramos, Fabregas, en ga zo maar door. De speler die ik dit jaar zeker in het oog ga houden is Fernando Torres. Ik verwacht dat hij op dit WK zeer efficiënt zal zijn en weer een paar belangrijke goals zal binnen prikken.

Waarom ook u voor Spanje moet supporteren

Spanje is al sinds 2008 ‘s werelds nummer 1. Of je de match nu op TV of op café volgt, als échte fan beleef je de match bijzonder intens. Spanje won in 2008 het EK, in 2010 het WK en in 2012 weer het EK. Ze zullen er nu, samen met u als supporter, er alles aan doen om dit jaar weer wereldkampioen te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties