Terugblik van onze WK-ambassadeur: "Gretige en efficiënte bank enorme surplus"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Terugblik van onze WK-ambassadeur: "Gretige en efficiënte bank enorme surplus"
Foto: © SC

Het WK is afgetrapt en de eerste wedstrijden leverden al meteen de nodige stof tot discussie. Wat vonden onze ambassadeurs ervan en hoe beleefden zij de match?

Waar heb je de match gezien?

Bart Van Dyck (Zwitserland): "Zondagavond is een mooie dag om thuis wedstrijden te kijken. Rustig voor de buis, zonder stoorzenders."

Vond je het resultaat terecht?

Bart: "Absoluut. Zeker als je rekening houdt met het afgekeurde doelpunt van Drmic."

Wat onthoud je voor de volgende wedstrijd?

Bart: "De volgende wedstrijd is tegen Frankrijk, vanuit de underdogpositie kan Zwitserland nu zonder druk aan die wedstrijd beginnen. Vooral de vechtlust in balverlies moet behouden worden maar om het Frankrijk echt moeilijk te maken, moeten er meer spelers in topvorm zijn dan tegen Ecuador. Een doelpunt op een stilstaande fase kan altijd gebeuren, en het is misschien wel goed dat dat nu al gebeurde. Hitzfeld zal er ongetwijfeld op gaan hameren dat dit op een groot tornooi niet kan."

Wat viel beter mee dan verwacht of viel net tegen?

Bart:  "Djourou was een aangename verrassing, in deze vorm is hij van heel grote waarde. Ook beide spitsen staan duidelijk scherp, ze scoorden immers allebei. Dat geldt in het algemeen voor de invallers, een gretige en efficiënte bank is een enorme surplus. Minder enthousiast ben ik over de prestaties van de creatieve mensen als Xhaka en Shaqiri. Met name Shaqiri heeft het achterste van zijn tong nog niet laten zien als je het mij vraagt, hopelijk spaarde hij zijn buskruit. En ook nog: waarom noemt niemand hem het ‘Zwitsers zakmes’?"

Wie vond je de uitblinker bij jouw ploeg?

Bart: "Voor mij was de uitblinker Behrami. Vooral in het begin was hij erg actief en belangrijk in de balrecuperatie. Nadien blonk hij ook uit door een aantal passen kurkdroog over de zijlijn te duwen, maar de winning goal mag hij voor 50% op zijn naam schrijven: levensbelangrijke tackle in de eigen zestien, bal veroveren, naar voor ploegen, neergehaald worden, terug recht veren en de beslissende aanval opzetten. In zijn eentje besliste hij dat niet Ecuador, maar Zwitserland de wedstrijd alsnog won."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties