Wat verwachten Witsel en Lukaku van Algerije?

Robby Morren
Robby Morren
| 9 reacties
Wat verwachten Witsel en Lukaku van Algerije?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag trappen de Rode Duivels hun WK op gang tegen Algerije. Romelu Lukaku hoopt een offensieve match, Axel Witsel verwacht zich aan een agressief Algerije.

Robby Morren en Johan Walckiers in Belo Horizonte

Axel Witsel verwacht zich aan een potige match dinsdag. "Er zijn geen makkelijke wedstrijden op dit WK, dat heeft het toernooi tot nu toe wel bewezen. Ik verwacht een agressieve match met veel contact. Een agressief Algerije, dat technisch ook zijn mannetje kan staan."

Romelu Lukaku hoopt dan weer op een match met veel goals. "Ik hoop wel op een wedstrijd waarin veel doelpunten vallen. Als aanvaller is het leuker als er offensief wordt gevoetbald. Als het vastzit, moet je de bal zo goed mogelijk in de ploeg houden en dan een versnelling inzetten zodat je een kans kan creëren tegen een ploeg die compact speelt."

“Tijdens een wedstrijd kan er vanalles gebeuren dat het wedstrijdverloop verandert. Wij moeten ons op onszelf concentreren. Wij moeten zorgen dat we een goede prestatie op de grasmat brengen en een goed resultaat behalen. We proberen ons zo goed mogelijk voor op de wedstrijd en we zullen er staan om voor de overwinning te gaan", aldus Lukaku.

Fellaini of Dembele?

Er wordt veel gepalaverd over het resterende plaatsje op het middenveld. Het lijkt te gaan tussen Dembélé en zijn maatje Fellaini. "Fellaini zou niet slecht zijn tegen de fysiek sterke Algerijnen, maar Moussa staat ook stevig op zijn benen. De coach zal de juiste keuze maken", weet Witsel.

 
Zelf zal hij vol aan de bak moeten. "Ik ga alles geven. De sleutel zal op het middenveld liggen. Ik verwacht veel engagement, zoals we ook al op training lieten zien. Iedereen wil spelen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties