Reactie De Bruyne: "Na de 1-1 wisten we dat we zouden winnen"

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
De Bruyne: "Na de 1-1 wisten we dat we zouden winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin De Bruyne speelde een uitstekende tweede helft en had zo een belangrijke rol in de ommekeer die de Rode Duivels realiseerden en kreeg de prijs voor man van de match. De middenvelder blijft nuchter na deze overwinning en roept op om zich nu vooral op Rusland te concentreren.

Sander De Graeve in Belo Horizonte

De nummer 7 van de Rode Duivels beseft dat het in de eerste helft niet echt goed liep, al vond hij dat ook de verdienste van de tegenstander. “Algerije speelde goed in blok, waardoor het moeilijk was, net zoals tegen Tunesië. Verdedigend deden ze het goed, maar aanvallend iets minder. Ik zie ze zeker punten pakken tegen Rusland en Zuid-Korea."

"Ach, we moeten niet te veel stilstaan bij die eerste helft, het belangrijkste is nu de volgende match." De Bruyne vreesde ook geen drama bij een verlies. "Zelfs al hadden we niet gewonnen was de kwalificatie nog mogelijk."

"Trofee zal altijd in de kast blijven staan"

In de tweede helft liep het heel wat beter. “Er was veel meer ruimte en dan kan ik gevaarlijk zijjn met mijn passen. Het werd fysiek ook moeilijker voor Algerije. Na de 1-1 wilden we de tweede en wisten we dat we zouden winnen.” Aan zijn positiewissel van de flank naar het centrum lag het niet volgens De Bruyne. "Vooral die ruimte die er kwam deed het." 

Het leverde De Bruyne de prijs voor man van de match op van een sponsor. Hij stond in de mixed zone dan ook met een gigantische trofee onder de arm. "Dat is leuk, maar niet belangrijk. Ik ben hier om met mijn ploeg matchen te winnen. Dit is wel iets leuk dat altijd wel in mijn kast zal blijven staan."

Uiteindelijk telt het resultaat. “Het is misschien mentaal wel zo dat we nu een beetje bevrijd zijn. We mogen een beetje genieten van de overwinning, maar we moeten ons 100% concentreren op Rusland. Er wordt veel van ons verwacht, maar we moeten het match per match bekijken. Nu moeten we ons focussen op Rusland en dan pas kijken naar de rest van de groep.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties