Top&Flop Duitsland en het iberisch schiereiland

Duitsland en het iberisch schiereiland
Foto: © Photonews

Ook tijdens het WK geeft de redactie per speeldag in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen matchen. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Duitsland

Je moet er maar staan, zo meteen op een WK. Zeker als je meteen tegen een land als Portugal aan de bak moet, kan je maar beter klaar zijn voor het betere werk. En de Duitsers waren weergaloos: de machine rolde en zowel in de omschakeling als op balbezit werd bijzonder veel druk naar voren gezet. Absoluut vermijden in de achtste finales, met een Müller die draait als nooit te voren.

Costa Rica

Dé verrassing van het WK tot op heden is misschien wel Costa Rica. Zij gingen de zege op speeldag 1 echt niet gaan stelen en onder de leiding van een sterke Campbell zorgden ze voor heerlijk aantrekkelijk voetbal, waarbij ook de verdediging sterk stond.

Jullie

We hebben ook een sterk Frankrijk gezien, een leuke tweede helft van Nederland tegen Spanje en eigenlijk ook nog wel wat andere leuke landen. Maar toch kiezen we voor jullie, Belgische fans. In heel de wereld gingen jullie mee dansen op het verhaal van de Rode Duivels. Het spel was nog niet geweldig, maar u was dat wél al!

FLOP

Het iberisch schiereiland

Wat een zwak Spanje zagen we eigenlijk tegen Nederland: van meet af aan ging het echt niet goed met de Spanjaarden, maar in de tweede helft leek de verdediging wel een bende miniemen.

Hetzelfde kunnen we eigenlijk ook zeggen van Portugal, dat tegen Duitsland zich ook te pas en te onpas liet ringeloren. Casillas, Ramos, Piqué, Pepe, Alves, Rui Patricio? Heel weinig goede dingen van gezien op speeldag 1.

Arbitrage

De arbitrage heeft er een bewogen week op zitten. In de openingswedstrijd ging het al fout met een onterecht toegekende strafschop, Mexico werd twee keer een geldig doelpunt ontnomen en ook in het vervolg van het WK waren er tot op heden eigenlijk te veel foute beoordelingen. 

De topfavorieten uit Zuid-Amerika

De topfavorieten op dit WK zouden uit Zuid-Amerika komen: Brazilië, Argentinië en eventueel als outsider Colombia of Uruguay: opletten geblazen was het devies.

Maar zeker Brazilië was lange tijd echt niet de beter van Kroatië en ook Argentinië kwam heel goed weg tegen Bosnië. Natuurlijk: zo kan je kampioen worden, door punten te pakken in wedstrijden waarin het minder gaat. Op dat gebied zijn dus ook de Rode Duivels goed begonnen.

Ongeluksvogel van de week: Akinfeev

De schlemiel van het WK tot op heden is de Russische goalie Akinfeev, die wel heel erg veel pech had bij het laten glippen van een bal. De Robert Green van 2014 wordt hij nu al genoemd. Nog meer pechvogels? Coentrao, Eto'o en alle andere geblesseerden waarvoor het WK er mogelijk op zit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties