Vetokele maakt bewuste stap: "Charlton zal van mij een betere spits maken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 22 reacties
Vetokele maakt bewuste stap: "Charlton zal van mij een betere spits maken"
Foto: © photonews

Igor Vetokele verhuist voor twee seizoenen van FC Kopenhagen naar de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. Dat is de club waar momenteel Bob Peeters aan het roer staat. "Ik mik hoger dan België", vertelt hij over zijn nieuw avontuur in de Championship.

De aanvaller kon vanwege zijn vijftien goals in de Deense competitie op veel belangstelling rekenen. Uit Belgische hoek was er onder meer interesse van Racing Genk. "Ik wil niet te snel terugkeren naar België", vertelt Vetokele in Het Nieuwsblad. "Ik kies voor Charlton omdat ik de trainers goed ken. Bob Peeters lanceerde mij op het hoogste niveau, en Karel Defraye loodste mij ooit van KV Oostende naar de Gentse beloften."

De overgang naar de netwerkclub van Roland Duchâtelet kan hoe dan ook vreemd genoemd worden, maar dat vindt de speler in kwestie niet. "De Engelse tweede klasse is een intensere competitie dan de Deense eerste klasse. Ik Denemarken spelen maar twaalf teams op het hoogste niveau. In de Championship heb je twee keer zoveel ploegen. Dit zal van mij een betere spits maken. En bovendien is Charlton bijzonder ambitieus."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties