Basisplaats voor matchwinnaars Fellaini en Mertens?

Robby Morren
Robby Morren
| 31 reacties
Basisplaats voor matchwinnaars Fellaini en Mertens?
Foto: © Photonews

"Gouden wissels", zo werden de vervangingen die Marc Wilmots tegen Algerije doorvoerde genoemd. "De invallers hebben het verschil gemaakt", zei de bondscoach zelf. Dat doet de vraag rijzen of Mertens en Fellaini tegen Rusland niet gewoon in de basis moeten staan.

Robby Morren in Mogi das Cruzes

Met Fellaini en Mertens in de ploeg speelde België een veel betere tweede helft. Er werd een pak meer doelgevaar gecreëerd en ze scoorden allebei. Dankzij hen stak België de eerste WK-zege op zak. Marc Wilmots moet oordelen of dat volstaat voor een basisstek voor de Belgische doelpuntenmakers,

Tegen Rusland zal Wilmots Kevin De Bruyne wellicht opnieuw centraal posteren. De bondscoach moet beslissen of Fellaini of Dembele voor het evenwicht op het middenveld zal zorgen. Zijn collega Valilhodzic was alvast onder de indruk van Fellaini. “Hij kan met zijn indrukwekkende fysiek het verschil maken.”

Mertens is een garantie voor problemen bij de tegenstander

Op de flank stelde Chadli toch wat teleur. Dries Mertens bewijst bij elke invalbeurt opnieuw dat hij van goudwaarde is voor de nationale ploeg. De kleine flankaanvaller brengt elke tegenstander in de problemen.  “Hij heeft die explosiviteit en zeker als er wat ruimte is, is hij heel gevaarlijk. Hij is een garantie voor problemen bij de tegenstander”, aldus nog Valilhodzic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties