De bijbelse figuren van gisteren: Jezus, Lazarus en Nimrod

De bijbelse figuren van gisteren: Jezus, Lazarus en Nimrod
Foto: © Photonews

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele bijbelse figuren onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Gekke beelden de voorbije dagen op het WK, waar mensen in rolstoelen tijdens WK-wedstrijden plots recht blijken te staan. Als de lammen plots kunnen lopen, is het tijd om er wat bijbelse parabels en figuren tegenaan te gooien.

Jezus

Een Messias is een Messias. Maar toch gebruiken we deze categorie niet om de kwaliteiten van Lionel Messi te bespreken. Neen, want we hebben gisteren leukere dingen gezien van de Colombiaanse Messi(as). 

Ene Juan Quintero viel in en we wisten meteen dat die een goaltje zou meepikken, dat voelde je gewoon aan. Hij was de verlosser in een wedstrijd waar met Zapata, Yepes, Rodriguez en Cuadrado weer enkele apostelen (of waren het de vier evangelisten?) bijzonder sterk werk leverden.

Lazarus

Tijdens Uruguay - Engeland stonden de doden op. Ene Alvaro Pereira lag na een contact met Sterling helemaal uitgeteld tegen het canvas. Maar plots zat er weer leven in, en speelde hij nog een halfuurtje door.

Ook plots terug voetballer en een half mirakel: Luis Suarez, die met twee doelpunten de wedstrijd besliste en een maand geleden nog in een rolstoel zat: erg knap.

Nimrod

Veel minder knap was wat 's nachts nog op ons bord kregen in Japan - Griekenland. Heel erg verdedigend spel, vooral van de Grieken, die alles op de derde wedstrijd zetten - of van niet beter weten.

De domme heerser van de dag was ene Katsouranis, die binnen tien minuten - in de eerste helft - twee keer geel wist te verzamelen en zo zijn team in het krachtenarsenal zag putten. Of zoals ze in Engeland zeggen: "What a Nimrod."

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' en 'de films met DiCaprio van dag 7' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties