Wilmots: "Wij moeten deze keer het spel niet maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Wilmots: "Wij moeten deze keer het spel niet maken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft voor de wedstrijd tegen Rusland een heel andere aanpak in gedachten dan tegen Algerije. Volgens de bondscoach is het aan de Russen om het initiatief te nemen.

Johan Walckiers en Manuel Gonzalez in Rio de Janeiro

Door het gelijkspel tegen Zuid-Korea staat Rusland onder druk. Tegen België moet er gewonnen worden, want anders staat de kwalificatie voor de tweede ronde op het spel. “Wij moeten deze keer het spel niet maken”, vindt Wilmots. “Laat Rusland dat maar doen. De enige vraag is of ze het ook effectief gaan doen. Maar wij kunnen ook dominant spelen.”

Van euforie naar nationaal drama: het kan snel gaan

Met Capello kan het steekspelletje dus beginnen. “Rusland heeft getoond dat het zowel 4-3-3 als 4-4-2 kan spelen. Maar wij zijn op alles voorbereid. Ik heb twee-drie kapiteins in de ploeg aan wie ik instructies kan meegeven indien nodig en die ook van alle tactieken op de hoogte zullen zijn.”

Voor Wilmots is het niveau dan ook van ondergeschikt belang. “Als je ziet dat Engeland en Spanje er al uitliggen en dat ook Italië verloor tegen Costa Rica… Er zijn geen kleine ploegen. En het kan snel van euforie naar nationaal drama gaan. Wij willen enkel een goed resultaat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties