Reactie Origi valt ploegmaat niet af: "Ik profiteer van het werk van Romelu"

Origi valt ploegmaat niet af: "Ik profiteer van het werk van Romelu"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 22 mei 2014 maakte Divock Origi zijn debuut als international in de oefeninterland tegen Luxemburg. Nog geen maand later scoorde hij de belangrijkste goal uit zijn nog prille carrière: één die de kwalificatie voor de volgende ronde van het WK opleverde en dan nog in het legendarische Maracana.

Johan Walckiers in Rio

'The stuff stories are made off'. Dat ene zinnetje omschrijft perfect wat er de afgelopen maand gebeurde in het leven van Divock Origi. Van onbekende aanvaller van Lille tot international die de hoop van België is. Maar niets daarvan deert de wel heel nuchtere jongeman. "Ik ben gewoon kalm van natuur", lacht hij. "Ik probeer te genieten, maar de concentratie op de volgende match moet er al vlug komen."

"Ik sta er allemaal niet te veel bij stil wat er de afgelopen maand gebeurd is. Tuurlijk is het een kinderdroom die uitkomt, maar ik zal altijd mezelf blijven. Scoren in Maracana is een fantastisch gevoel. Heel speciaal, maar vooral voor de ploeg dan. Want nu hebben we één van onze doelen al bereikt", aldus de19-jarige Limburger die onmiddellijk naar zijn familie liep. "Ik wist dat ze er waren. Mijn zusje is in België achtergebleven, maar mijn ouders waren er."

Het moment van de goal zal op zijn netvlies gebrand staan voor de rest van zijn leven. "Eden geeft me de bal perfect: juiste snelheid en op het goede moment. Ik wist dat ik die moest maken. Als je beslissend kan zijn, moet je er staan."

Natuurlijk wil ik starten

Maar daarmee laait weer de discussie op wie straks eerste spits moet worden. Want Lukaku speelde zijn tweede non-match na elkaar. "Dat mag je niet zeggen. Romelu heeft goed werk gedaan. Ik moet profiteren van al dat werk dat hij al opknapte", vervolgde Origi. "Natuurlijk wil ik starten, dat wil iedereen. Maar er is geen rivaliteit tussen Romelu en mij. Hij is me zelfs een knuffel komen geven na mijn doelpunt. Dat toont aan wat voor man hij is en hoe deze ploeg in elkaar steekt."

Origi is met zijn 19 jaar en 65 dagen de jongste doelpuntenmaker op dit WK. "Wie de vorige waren? Messi, Owen, Pélé? Dat wist ik niet, maar wel leuk om te weten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties