Mirallas hoopt te starten tegen Zuid-Korea: "Zal teleurgesteld zijn als ik niet speel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Mirallas hoopt te starten tegen Zuid-Korea: "Zal teleurgesteld zijn als ik niet speel"
Foto: © Photonews

Kevin Mirallas was erg teleurgesteld dat hij in de eerste twee wedstrijden niet aan de aftrap verscheen. De winger stond in de voorbereiding immers vaak in de ploeg. Hij hoopt nu op een kans tegen Zuid-Korea.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Kevin Mirallas stond dichtbij een basisplaats, maar belandde toch op de bank. "Ik heb de teleurstelling goed verwerkt, geloof ik. Dat zag je wel aan mijn invalbeurt. Het is niet het einde van de wereld, hé."

Het feit dat de invallers vaak het verschil maakten, sterkt Mirallas. "De coach heeft iedereen nodig, dat zagen we ook tijdens die eerste twee wedstrijden. De invallers hebben al twee keer de match beslist. Als we ver gaan in dit tornooi zullen we de bank echt nodig hebben."

Vierde de goal van Dries alsof ik zelf scoorde

Ook Mirallas zelf kwam er tegen Rusland dichtbij met een vrije trap op de paal en een grote kans. "Ik kwam gemotiveerd in en wou meteen het spel versnellen. Met wat meer geluk had ik twee keer gescoord."

Onder de bankzitters heerst ook een grote solidariteit. Dat was te zien bij de goal van Mertens tegen Algerije. "Op de bank leef je mee alsof je zelf die match speelt. Ik vierde die goal van Dries mee alsof ik zelf gescoord had. Als we ver willen geraken, moeten we solidair zijn met iedereen. Het ligt ook in mijn karakter."

Fysiek is Mirallas opnieuw helemaal in orde. "Ik zei wel dat ik fit was in het begin van dit WK, maar helemaal 100% voelde ik me niet. Na de match tegen Algerije begon ik me beter te voelen en nu voel ik me kiplekker. Ik hoop dat ik dat mag tonen."

Wilmots gaat, tenzij hij helemaal van mening verandert, enkele spelers roteren tegen Zuid-Korea. Mirallas, steeds één van de bankzitters die het ditchtste bij de ploeg stond, ruikt zijn kans. "Ik hoop dat ik mag spelen. Ik weet dat de coach enkele spelers gaat wisselen."

Ik heb een uitstekende mentaliteit getoond

Mirallas hoopt dat hij met zijn instelling punten scoorde bij Marc Wilmots. "Ik heb een uitstekende mentaliteit getoond. Als ik niet speel zal ik teleurgesteld zijn, maar als ik mag invallen ga ik er vol voor gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties