Trekt Zuid-Amerika de stand in evenwicht? Voorlopig 10-9 voor Europa

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Trekt Zuid-Amerika de stand in evenwicht? Voorlopig 10-9 voor Europa
Foto: © SC

Negentien WK's zijn er tot nu toe gespeeld en enkel Europese en Zuid- Amerikaanse landen gingen voorlopig met de hoogste eer lopen. De stand is momenteel 10-9 in het voordeel van Europa, maar het lijkt er op dat een gelijkspel er zit aan te komen.

De Zuid-Amerikaanse ploegen lijken de macht te hebben overgenomen op dit WK. Colombia, Chili, Brazilië, zelfs Costa Rica, allemaal maakten ze serieuze indruk in de poulefases. Van de vijf Europese ploegen die ooit een WK speelden, zijn er zelfs al drie naar huis: Spanje, Italië en Engeland.

Duidelijk goed tegen twijfelachtig

Van de drie Zuid-Amerikaanse grootmachten is er nog geen enkele naar huis. Argentinië en Brazilië bereikten makkelijk de tweede ronde, Uruguay had iets meer problemen. Costa Rica en Colombia zijn ook al zeker en daar kan Ecuador zich nog bijvoegen. Europa heeft voorlopig nog vier zekere deelnemers: België, Nederland, Frankrijk en Griekenland. Zwitserland voegt zich daarbij als ze winnen van Honduras en Duitsland moet nog een puntje sprokkelen tegen de VS. Portugal moet al rekenen op zijn laatste waterkansje.

Zuid-Amerika won al negen keer de WK-titel tot nu toe met Brazili¨(5), Argentinië (2) en Uruguay (2). Europa won al tien keer: Duitsland (3), Italië (4), Spanje, Engeland en Frankrijk. Maar de kans zit er dus in - gezien de prestaties tot nu toe - dat de stand wel eens in evenwicht getrokken wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties