Wilmots: "Klinsmann is een goeie vriend, maar we trekken ten oorlog"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Wilmots: "Klinsmann is een goeie vriend, maar we trekken ten oorlog"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België treft dinsdag de Verenigde Staten in de achtste finales op het WK. Wilmots kent de Amerikanen en vooral hun bondscoach erg goed. Om die reden ging hij vorig jaar op stage in de VS. Hij is alvast op zijn hoede voor de Amerikanen.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

De Belgen worden tegen Team USA de favorietenrol aangemeten, Wilmots heeft daar geen enkel probleem mee. "Wij zeggen dat niet, het is de pers die dat oppert. Ik hoor al even dat we het WK gaan winnen, als ze ons de favorietenrol tegen de VS toeschuiven, zullen we die aannemen."

Zelf ziet hij het iets anders. "Ik schat onze kansen fifty fifty in. De Amerikanen hebben een solide ploeg en Dempsey steekt er technisch bovenuit. Het is jammer dat onze onderlinge oefenmatch afgelast werd, anders kenden we hen nu nog beter."

Beide landen onderhouden via hun bondscoaches uitstekende relaties. Ze speelden op twee jaar tijd twee maal vriendschappelijk tegen elkaar. België won steeds. "Jürgen Klinsmann is een goeie vriend, daarom trokken we ook op stage in de VS vorig jaar. Dinsdag is het elk voor zich, dan telt vriendschap even niet."

We moeten naar de oorlog

"We hebben veel gemeen, we zijn allebei winnaars en speelden allebei voorin." Beide ploegen hebben ook een uitstekende fysieke voorbereiding achter de rug. "De Amerikanen zijn fysiek enorm sterk, dat zag ik tegen Duitsland. We moeten naar de oorlog dinsdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties