Reactie Klinsmann windt er geen doekjes om: "België kon ons veel vroeger uit toernooi slaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
Klinsmann windt er geen doekjes om: "België kon ons veel vroeger uit toernooi slaan"
Foto: © Photonews

België en de Verenigde Staten maakten er een serieuze thriller van in de achtste finales van het WK. Uiteindelijk trokken de Rode Duivels (verdiend) aan het langste eind. "Maar toch doet het enorm veel pijn om te verliezen na een wedstrijd van 120 minuten", aldus Jürgen Klinsmann.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Salvador

Het Belgisch sprookje is nog steeds niet voorbij. Team USA - met doelman Tim Howard op kop - leek eventjes roet in het eten te strooien, maar uiteindelijk zorgden Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku voor de verrassing. "Eigenlijk had België de kans om ons al veel eerder uit het toernooi te slaan", bekent Jürgen Klinsmann. "Maar onze doelman speelde een schitterende partij. Hij mag trots zijn op zichzelf."

"Ik wil de Rode Duivels dan ook feliciteren met hun wedstrijd", blaast de voormalige Duitse international nog wat harder op de loftrompet. "Ik wens hen dan ook alle succes toe tijdens het WK. België beschikt nu eenmaal over dat tikkeltje meer kwaliteit dan ons. Maar toch doet het enorm veel pijn om te verliezen na een wedstrijd van 120 minuten."

Ik denk dat ik in 2018 ook nog bondscoach ben

"Ik ben buitengewoon trots op al mijn spelers", gaat Klinsmann verder. "Ze hebben alles gegeven en zaten allemaal op hun limiet. Waarom ik dan niet sneller ben gaan vervangen? Ik had schrik voor blessures tijdens de verlengingen. We hadden in de slotfase trouwens nog kansen op de gelijkmaker, hé. Dat maakt het allemaal toch extra zwaar."

Ondertussen lijkt Team USA - ondanks de uitschakeling - zich steeds meer te manifesteren op het voetbaltoneel. Ook in de Europese competities spelen steeds meer spelers van over De Grote Plas. "Ik merk een enorme evolutie tegenover 2010", besluit Klinsmann. "Ik heb het werk van mijn voorganger op een goede manier voortgezet. Nu moeten we alles op de Copa America zetten. En 2018? Ja, ik denk wel dat ik dan nog steeds bondscoach van de Verenigde Staten ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties