Moeilijke keuze voor Wilmots: "Origi speelde prima, Lukaku viel prima in"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Moeilijke keuze voor Wilmots: "Origi speelde prima, Lukaku viel prima in"
Foto: © Photonews

Dat de Rode Duivels zich wisten te plaatsen voor de kwartfinales van het WK, daar had de invalbeurt van Romelu Lukaku het één en ander mee te maken. Na enkele mindere matchen stond de stevige aanvaller er opnieuw, en dat zag ook bondscoach Marc Wilmots.

Timothy Collard & Manuel Gonzalez in Salvador

Lukaku kreeg de voorbije dagen en weken heel wat kritiek te verduren, maar de bondscoach bleef in zijn spits geloven. “Ik zei tegen hem: ‘Romelu, in de 1/8 finales ga jij scoren.’ Hij maakt deel uit van onze groep en iedereen houdt van hem”, aldus Wilmots na afloop van de partij tegen de VS.

De man die de voorkeur kreeg op Lukaku, Divock Origi, stelde Wilmots overigens niet teleur. “Hij speelde een prima wedstrijd, alleen als diepste man. Hem de voorkeur geven was voor mij een moeilijke beslissing, maar hij verdiende zijn kans als je ziet wat hij al getoond heeft op training.”

“Divock is iemand de bal kan bijhouden en als pivot kan dienen. Maar daarnaast is hij ook iemand die een beslissende pass kan versturen. Romelu kan dan weer perfect gebruiken maken van de ruimte, en dat heeft hij getoond.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties