Wilmots zag zijn jongens opstaan: "Iedereen was kapot, maar ze zijn gewoon blijven gaan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Wilmots zag zijn jongens opstaan: "Iedereen was kapot, maar ze zijn gewoon blijven gaan"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels plaatsten zich na een slopende wedstrijd tegen de Verenigde Staten voor de kwartfinale op het WK. Bondscoach Marc Wilmots was na afloop een tevreden man. "De overwinning is volledig verdiend", aldus de selectieheer.

Timothy Collard & Manuel Gonzalez in Salvador

“We hebben vandaag een goed België aan het werk gezien. Een België met heel veel beweging dat na amper twee minuten spelen al voor de eerste kans tekende. We schoten bovendien 26 of 27 keer binnen het kader, maar daar stond een super Tim Howard.”

De Rode Duivels legden voor het eerst op deze wereldbeker goed voetbal op de mat, maar Wilmots gaat nu niet plots gaan zweven. “Neen. We moeten nu ook niet gaan denken dat we fantastisch zijn, hé.”

"Normaal ga je niet door als je zoveel kansen mist"

Keer op keer stond Howard pal op de kansen van de Belgen en Wilmots zag de bui al hangen op een gegeven moment. “Normaal ga je niet door als je zoveel kansen onbenut laat. Voor hetzelfde geld kwamen er strafschoppen aan met een Howard in zo’n vorm…”

“Maar de jongens hebben de knop kunnen omdraaien. Ze zaten na 75 minuten kapot, maar bleven ervoor gaan. Vertonghen moest overgeven en Witsel had krampen, maar ik heb genoten van de manier waarop iedereen alles bleef geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties