WK-dagboek 21: Brazilianen maken Duitsers ziek

WK-dagboek 21: Brazilianen maken Duitsers ziek
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zeven spelers van Duitsland zijn ziek: griep naar verluidt. Waarom verbaast dat ons niet al te erg. De helft van de Belgische persmeute gaat Brazilië immers ook niet verlaten zonder een snotneus, koorts of hoestbuien gehad te hebben...

Brazilië, land van zon, zee, strand, samba en... airco's. Joachim Löw zit met problemen nu quasi de helft van zijn ploeg met de griep opgezadeld zit. "Misschien ligt het aan de airco", zei de Duitse selectieheer voorzichtig. Wij zullen het je zeggen: het ligt aan de airco Joachim! Nog nooit hebben we een land geweten waar de airco zo hard staat te blazen.

In Belo Horizonte hebben we het eens aangedurfd een Braziliaanse FIFA-verantwoordelijke aan te spreken over 'de frigo in de perszaal'. "Waarom zetten jullie dat spel hier op 15 graden?" Antwoord: "Jullie komen toch uit een land waar het koud is? We dachten dat jullie het zo aangenamer zouden hebben." Even verbijsterd kijken en dan gewoon weglopen. Braziliaanse logica! Je moet er mee leren leven.

"Jullie komen toch uit een koud land? Dat is toch aangenaam voor jullie?"

Maar het is echt ongelooflijk. In Rio was het misschien nog het ergste: buiten 30 graden, binnen ongeveer 14. Overal waar je kwam. Als je dan nog niet ziek wordt, ben je echt wel gezegend met een sterke natuur. De afwisseling van warm naar koud heeft hier al veel Europeanen getroffen. Ook 'Die Mannschaft' heeft er nu dus last van, maar ook bij België heeft Hazard al met keelpijn gesukkeld, Dembélé met een zwaar verstopte neus,...

Brazilië doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken, maar overdrijft soms. Zelfs de taxichauffeurs zetten 's nachts hun blazers op '4'. We hebben het nu soms wel warm, maar soms is het alsof je een diepvriezer inloopt. Mensen, 23 graden is een aangename temperatuur, ook voor Europeanen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties