Reactie Hazard met voorzichtige kritiek op Wilmots: "We misten automatismen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 49 reacties
Hazard met voorzichtige kritiek op Wilmots: "We misten automatismen"
Foto: © Photonews

Eden Hazard kon de hoge verwachtingen niet inlossen op het WK. De vleugelspits zorgde dan wel voor de beslissing in twee wedstrijden, maar van een sterspeler wordt veel meer verwacht. Na de match tegen Argentinië gaf hij tussen de lijnen kritiek op Wilmots, al sloeg hij ook mea culpa.

Sander De Graeve in Brasília

"We konden veel beter, we speelden ons spel niet. Argentinië toonde dat het meer ervaring heeft en was efficiënter in de zone van de waarheid, we speelden een mooi toernooi, maar vandaag was het minder", aldus een teleurgestelde Hazard. "Die snelle goal was perfect voor de Argentijnen en heel slecht voor ons."

De winger denkt te weten waar het schoentje knelde. "We hadden niet genoeg beweging en dat maakte het erg moeilijk om oplossingen te vinden. Daaraan moeten we werken, aan die automatismen. We speelden al even samen, maar de nieuwe jongens als Divock en Adnan moesten we inpassen."

Tussen de lijnen lezen we kritiek op Wilmots. "Misschien moesten we op training meer op bepaalde zaken werken.We vonden de oplossingen niet en ons enige gevaar kwam uit voorzetten. Met iets meer automatismen kan je die openingen wel vinden."

Ontevreden over eigen niveau, hoop voor de toekomst

"We misten ook frisheid, het was heel warm en de opeenvolging van wedstrijden kroop in de kleren." Over zijn eigen WK was hij wat teleurgesteld. "Ik had het beter kunnen doen. Ik was beslissend in de eerste wedstrijden, maar ik kon misschien meer kwaliteit brengen. Tegen VS speelden we wel een heel goeie match."

De toekomst ziet de vleugelspits van Chelsea wel rooskleurig in. “Het was lang geleden dat België aanwezig was op een Wereldbeker, we mogen dus fier naar huis gaan. Om verder te geraken, misten we ervaring. We hebben een uitstekende generatie voor de toekomst. We moeten nog matchen als deze spelen, want die wedstrijden heb je nodig om progressie te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties