Fadiga haalt uit naar Wilmots: "Wat een arrogante aanpak"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 51 reacties
Fadiga haalt uit naar Wilmots: "Wat een arrogante aanpak"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Khalilou Fadiga, tijdens het WK analist voor de RTBF, heeft een bommetje geworpen in de richting van bondscoach Marc Wilmots. De Senegalese oud- voetballer stelt zich vragen bij de aanpak van de nationale selectieheer.

“Het klinkt misschien vreemd, maar ik was teleurgesteld over de manier waarop Wilmots de wedstrijd tegen Argentinië heeft aangepakt. Ik verwachtte dat hij een speler als Lionel Messi met meer respect zou behandelen”, aldus Fadiga aan Sudpresse.

De Argentijnen smoorden het gevaar-Hazard eenvoudig in de kiem tijdens de kwartfinale, zo zag ook de voormalige speler van Club Brugge en Internazionale. “Sabella had respect voor Hazard en zette er twee, soms drie mannetjes op.”

En toch is België zonder twijfel één van de revelaties van het WK

“Je kan het nonchalance noemen van Wilmots, maar zijn aanpak was op een zekere manier ook arrogant te noemen. De Rode Duivels hadden Argentinië kunnen kloppen, maar ik ben echt op mijn honger blijven zitten.”

“Met deze groep had Wilmots op zijn minst de halve finales moeten bereiken”, aldus Fadiga, die de bondscoach niet helemaal met de grond gelijk wil maken. “Neen, dit België is zonder twijfel één van de revelaties van de wereldbeker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties