Club Brugge grijpt zich naar de haren na nieuwe blessure Blondel
Jens Jacobs
| 71 reacties
Club Brugge grijpt zich naar de haren na nieuwe blessure Blondel
Foto: © SC

Jonathan Blondel lijkt opnieuw een kruis te moeten maken over zijn seizoen. Erger nog: als de revalidatie niet aanslaat is het einde carrière voor de middenvelder. Voor Club Brugge een groot verlies.

Eerder vandaag kon u bij ons al lezen dat de carrière van Jonathan Blondel er mogelijk op zit. De vinnige middenvelder van Club Brugge sukkelt opnieuw met de achillespeesblessure die hem vorig seizoen al aan de kant hield. In dat geval verliezen de West-Vlamingen een Club-icoon.

Al van in 2004 speelt Blondel voor blauw-zwart. In 10 jaar Club werkte hij 246 wedstrijden af, waarin hij 16 keer scoorde en 13 assists afleverde. Dat hij 76 keer geel nam en 5 keer werd uitgesloten zegt meer over de speler: een (gezond) agressieve middenvelder.

Belangrijk voor de ploeg

Blondel is niet de meest verfijnde voetballer, maar wel van grote waarde voor de ploeg. De ex-Rode Duivel maalt kilometers en vecht voor elke morzel grond. Dat hij daarbij weleens over de schreef durft te gaan, leverde hem het imago van een “vuile” speler op.

Binnen het team werd hij altijd op handen gedragen. Gert Verheyen, destijds ploegmaat bij Club Brugge, liet in 2004 al optekenen dat Blondel “ de vinnigheid bracht die ze daarvoor misten.” Ook Garrido zei dat hij de Belg broodnodig had. “Ik wou dat ik er zo tien had”, verkondigde de Spanjaard toen hij trainer was bij Club.

Eeuwige pechvogel

Deze blessure is niet de eerste tegenslag voor Blondel. In zijn tien jaar bij Club was hij in totaal ongeveer twee en een half jaar geblesseerd.  Hij liep verschillende blessures op aan de knie en de enkel en heeft nu dus te kampen met een chronische achillespeesblessure.

Ook privé kreeg de Ploegsteertenaar al de nodige tegenslagen te verwerken. In 2008 moest hij op korte tijd afscheid nemen van zijn maatje Sterchele, zijn oma en zijn tante. Daarbovenop kreeg zijn vriendin Louise een miskraam.

Hij herstelde van een depressie, maar verloor vier jaar later ook zijn grootvader. Als deze blessure het einde van zijn carrière betekent, is dat opnieuw een mokerslag. Al beseft Joe ondertussen hoe relatief voetbal kan zijn.

Sneu voor Club

Ook voor Club Brugge is het een serieuze streep door de rekening. Preud’homme rekende immers op Blondel om het middenveld van Club komend seizoen op sleeptouw te nemen.

Vorig jaar moesten de Bruggelingen het ook al zonder hem rooien, maar een aanjager genre Blondel heeft het niet meteen in eigen rangen. De actieradius van Simons is te beperkt, Odjidja en Jorgensen hebben wel het loopvermogen, maar zijn niet echt bikkelaars.

Op zoek naar een vervanger?

 Preud’homme wil graag een type Blondel in zijn team, maar het is nog niet duidelijk of de West-Vlamingen zinnens zijn een vervanger te zoeken.

Wie dan eventueel in aanmerking zou komen is Jonathan Delaplace. De Fransman maakte indruk bij Zulte-Waregem en is geen onbetwistbare basisspeler bij Lille. Delaplace heeft energie te over en kent de Belgische competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties