Shakhtar wijkt uit voor thuiswedstrijden

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Shakhtar wijkt uit voor thuiswedstrijden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks de spanningen in het land wordt er gewoon gevoetbald in Oekraïne. Gisteren stond de Supercup op het programma. Daarin haalde Shakhtar het van Dynamo Kiev. Intussen raakte ook bekend dat de ploeg uit Donetsk uitwijkt voor zijn thuiswedstrijden.

Door de politieke onrust in de regio zal landskampioen Shakhtar zijn duels afwerken in Lviv, zo’n duizend kilometer verderop. Donetsk ligt in Oost-Oekraïne, dat momenteel de thuisbasis is van de rebellen. Lviv, gelegen in een pro-Europese regio, biedt meer veiligheid. Shakhtar hoopt ook nog de zes spelers die achterbleven omwille van de gevaarlijke situatie te kunnen overtuigen om terug te keren.

Gisteren werd ook al het duel om de Supercup in Lviv afgewerkt. Die wedstrijd werd in het kaatste kwartier beslist. Gladky scoorde de openingstreffer en in blessuretijd zorgde debutant Marlos voor de 2-0 eindstand. Opvallend was dat tijdens de match geen rouwbanden gedragen werden, noch was er een minuut stilte naar aanleiding van de vliegtuigramp. Op de tribunes bleef het behoorlijk rustig, al waren er wel een aantal politieke spandoeken en supportersgezangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties