Liverpool haalt Lovren binnen

Yves Dekoning
| 3 reacties
Liverpool haalt Lovren binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dejan Lovren heeft een contract getekend bij Liverpool FC. Daarmee komt een einde aan een transfersoap die al bijna een maand aansleepte.

Dejan Lovren liet begin juli verstaan dat hij naar Liverpool wou verhuizen. Southampton had toen een bod van 25 miljoen euro geweigerd voor de Kroatische international. De 25-jarige verdediger was boos en drong aan bij de club om hem zijn droomtransfer te gunnen. Nadat Lovren zijn contract tekende gaf hij een korte reactie: "Het is een droom die uitkomt. Nadat ik vorig seizoen op Anfield speelde, wist ik dat ik op een dag voor Liverpool wou spelen. Ik zal me altijd 100% geven op het veld."

Lovren begon zijn loopbaan bij Dinamo Zagreb. Daarna volgde een transfer naar Lyon. Vorig jaar verhuisde hij dan naar Southampton en nu versiert hij een transfer naar Liverpool. Lovren kwam al 28 keer uit voor de nationale ploeg van Kroatië. Hij deed ook mee op het WK in Brazilië.

Met Lovren haalt Liverpool al zijn vijfde aanwinst deze zomer binnen. Opvallend is dat het al de derde speler is die overkomt van Southampton. Eerder plukte Brendan Rodgers al Ricky Lambert en Adam Lallana weg bij de Saints. Bij Benfica werd Lazar Markovic gehaald en bij Bayer Leverkusen Emre Can. Waarschijnlijk is Divock Origi de volgende aanwinst voor LFC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties