Reactie Waarom zakte Anderlecht terug: "We weten nu ook dat lange bal niet ons sterkste punt is"

Waarom zakte Anderlecht terug: "We weten nu ook dat lange bal niet ons sterkste punt is"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had het moeilijk gisteren tegen Moeskroen-Péruwelz. En dat terwijl de start er zo veelbelovend uitzag. Bram Nuytinck, Olivier Deschacht en Dennis Praet haalden enkele redenen aan waarom het niet altijd liep zoals het eerste kwartier.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht begon heel sterk, combineerde over de grond, had veel lopende mensen en scoorde na een vlotte combinatie. Tien minuten later was daar niets meer van te merken. "Na de 1-0 kregen we het moeilijker en dat zou niet mogen", knikte Nuytinck. "En dat duurde tot de laatste twintig minuten. Het is moeilijk te verklaren. We moeten het gewoon afmaken, maar we namen gas terug. En dat mogen we zeker niet meer doen."

Ook Praet zag dat er minder schwung zat in het team na de 1-0. "We namen het spel niet genoeg in handen. We voetbalden te weinig en daardoor grepen we terug naar de lange bal. Ondertussen weten we ook wel al dat dat niet ons sterkste wapen is. We weten het nu: we moeten blijven voetballen, want dat is wel ons sterkste punt", analyseerde Praet.

Olivier Deschacht zag dan weer een andere reden. "We weten dat we nog veel werk hebben. We verloren te veel ballen en er was te weinig rust in de ploeg. De 1-1 was een echte 'wake up call'", vond de linksachter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties