Aleksandar Mitrovic: Servisch, gegeerd en levensgevaarlijk

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Aleksandar Mitrovic: Servisch, gegeerd en levensgevaarlijk
Foto: © Photonews

Aleksandar Mitrovic is on fire. Het spel van RSC Anderlecht is al drie weken niet om naar huis te schrijven, maar de Servische aanvaller bezorgde de landskampioen met drie doelpunten toch het maximum van de punten. Stelling van de dag: Mitrogol is zijn vijf miljoen euro tot de laatste cent waard.

Door Cédric De Volder

Aleksandar Mitrovic kreeg vorig seizoen bij momenten kritiek over zich heen. De Servische aanvaller zorgde dan wel met de regelmaat van de klok voor een doelpuntje, maar kreeg vooral het verwijt dat hij te weinig werk op zich nam. De vergelijking met zijn manager werd al snel gemaakt. Maar nu lijkt ook Mitrovic op weg om in de voetsporen van Jestrogol te treden.

3 (4) wedstrijden, 3 (4) doelpunten

De statistieken spreken voor zich. Mitrovic scoorde al in elke wedstrijd van Anderlecht dit seizoen. Meer zelfs: de Serviër zorgde meestal voor het belangrijkste doelpunt van de partij. Tegen Moeskroen-Péruwelz en KV Oostende schoot hij paars-wit langszij of op voorsprong, gisteren zorgde hij tegen Sporting Charleroi zelfs voor het enige doelpunt van de partij. En dan spreken we zelfs niet over zijn doelpunt in de Supercup...

Dodelijk wapen in de zestien

Dit puntje sluit eigenlijk perfect aan bij het vorige. Vooral het doelpunt van gisteren is een treffend voorbeeld. De treffer kan eigenlijk geen echte kans worden genoemd, maar Mitrovic gaf zijn rechtstreekse tegenstander in de lucht simpel het nakijken. Ook Parfait Mandanda had geen kans: de bal verdween mooi in het kruis.

Eigenzinnigheid van een topper

Ook zijn voetbalfilosofie lijkt goed op die van Nenad Jestrovic. Mitrovic zie je soms 89 minuten niet op een voetbalveld, maar in die ene opflakkering zorgt hij voor de beslissing. Vorig seizoen kreeg de Serviër regelmatig het verwijt te lui te zijn. Al moet het gezegd: de kilometers die hij tegenwoordig op een veld aflegt zijn alvast aanzienlijk gestegen. 

19 jaar, 7,5 miljoen euro

Anderlecht stortte vorig seizoen nog vijf miljoen euro op de bankrekening van Partizan Belgrado voor Mitrovic. Meteen de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van paars-wit. Maar die investering legde Herman Van Holsbeeck en co nog geen windeieren. Meer zelfs: de marktwaarde van de 19-jarige Serviër wordt ondertussen al geschat op zo'n 7,5 miljoen euro.

SL Benfica, AC Milan, Juventus, FC Porto, Bayern München,...

Het lijstje geïnteresseerden dikt dan ook dagelijks aan. Er kwam naar verluidt al (meer dan) één telegram binnen in het Astridpark voor de Serviër. Geboden bedrag: een slordige tien miljoen euro. Maar de naam van Mitrovic duikt met de regelmaat van de klok op in de buitenlandse media. Zo werd zijn naam al gelinkt aan bovenstaande clubs. Een transfer is dan wel (nog) niet in de maak, maar zijn prestaties worden alvast gevolgd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties