Morgen begint ook derde klasse: "Deinze is dé favoriet"

Morgen begint ook derde klasse: "Deinze is dé favoriet"
Foto: © SC

Morgen begint ook in derde klasse de competitie. Drie A lijkt een interessante reeks te worden, maar wel met één uitgesproken titelkandidaat: SK Deinze. Een feit dat ook door Jens Podevijn van Dender wordt bevestigd.

Vraag het aan iedereen van de reeks en alle vingers zullen richting Deinze wijzen. De druk ligt dan ook volledig bij de 'Koordemakers'. "Deinze is absoluut de favoriet. Ik heb nog nooit zo'n ruime kern gezien in derde klasse. Zij moeten het waarmaken", aldus Podevijn, die met Dender daar net onder mikt. "Wij hopen op een eindrondeticket, aangezien Deinze volgens mij te sterk gaat zijn."

Nog nooit zo'n ruime kern gezien in derde

"Maar dan moeten we wel bespaard blijven van al te veel blessures en schorsingen, want wij hebben die ruime kern niet. Hij is zelfs vrij smal. Daarom is het vrij ambetant dat Terki en Nollevaux al een rode kaart kregen in de Beker. We missen ze nog niet morgen in de eerste match, maar zonder hen wordt het in de volgende matchen al moeilijk", beseft Podevijn. "Wie onze concurrenten zijn? Ik ken ze eigenlijk niet te goed, maar Sint-Eloois-Winkel schijnt een stevig blok te zijn en ook Londerzeel lijkt goed. Ze hebben trouwens Sander Van Eyck, onze topschutter vorig seizoen, bij ons weggeplukt. Dat wordt dus wel een speciale match."

Concurrenten? Londerzeel en Sint-Eloois-Winkel

De 25-jarige Podevijn, dit jaar kapitein van de ploeg, arriveerde pas laat vorig seizoen nadat hij zijn contract bij Willem II liet ontbinden. Hij tekende daarna vrij onverwacht een contract bij Dender. De aanvaller heeft dus wel al wat watertjes doorzwommen. "Ik voel me hier goed. Ik heb een goeie voorbereiding achter de rug en fysiek ben ik helemaal in orde. Dat gaat wel zijn vruchten afwerpen. En ja, kapitein... Er zijn nog maar vier spelers van vorig seizoen over en toen de coach het me vroeg heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik ken het huis. Het is mijn eerste keer, maar voor mij verandert het niets", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties